Počasí dnes2 °C, zítra7 °C
Neděle 24. listopadu 2024  |  Svátek má Emílie
Bez reklam

Oblíbená restaurace Bristol měla havárii s odpadem, inspekce zavřela kuchyni. Dnes už opět funguje

, aktualizováno 10. dubna 2024, 11:36

Kvůli havárii s odpadem, výpadku teplé vody a dalším drobnějším závadám potravinářská inspekce včera zavřela kuchyni ve vyhlášené olomoucké restauraci Bristol. Zbytek podniku fungoval dál. Provozovatel vysvětlil, že řešil neočekávanou havárii s odpadem, nedostatky odstranil a dnes už je kuchyně opět v provozu.

"Podnik měl nezajištěný přístup k teplé vodě, nebyla možná hygienická očista nádobí nebo náčiní přicházejícího do styku s potravinami a nezajištěný odtok odpadních vod. Byly i nečistoty na stěnách, na stropě a na podlaze a nevhodně skladované potraviny. Uzavřena je pouze část provozovny, kuchyně. Provozovna jako celek uzavřena nebyla," uvedla Státní zemědělská a potravinářská inspekce.

Kuchyně byla uzavřena od včerejška, podle provozovatele je už dnes opět v provozu. "Řešili jsme havárii s odpadem, nyní už je to v pořádku. Také všechny nedostatky jsou odstraněny. Kuchyně už funguje," sdělil dnes provozovatel. Zároveň se lidem omluvil za komplikace.

Před znovuotevřením musela proběhnout opakovaná kontrola potravinářské inspekce.

"Je-li provozovna uzavřena inspektorem SZPI, je to vždy na základě zjištění závažného porušení hygienických předpisů, kdy stav v provozovně nebo její části neumožňuje garantovat bezpečnost potravin nebo pokrmů uváděných do oběhu. Při uložení zákazu inspektoři kontrolované osobě sdělí, jaká opatření musí splnit, aby mohl být zákaz uvolněn. Jakmile kontrolovaná osoba opatření splní a zjedná nápravu neuspokojivého stavu, inspektoři provedou opakovanou kontrolu a v případě uspokojivého výsledku zákaz užívání prostor uvolní. Následně inspektoři zahájí správní řízení o uložení pokuty," popsal obvyklý postup mluvčí Státní zemědělské a potravinářské inspekce Pavel Kopřiva.

Provoz kuchyně a další části zázemí restaurace v širším centru Prostějova zavřeli po kontrole inspektoři ze Státní zemědělské a potravinářské inspekce. V prostorách pro přípravu jídel zaznamenali silné znečištění podlah, regálů a zařízení a také...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Google Maps, Státní zemědělská a potravinářská inspekce, potravinynapranyri.cz

Štítky kuchyně, odpad, Bristol, havárie, restaurace, nehoda, uzavření, kontrola, Státní zemědělská a potravinářská inspekce, Pavel Kopřiva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oblíbená restaurace Bristol měla havárii s odpadem, inspekce zavřela kuchyni. Dnes už opět funguje  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.