Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Lidé vzpomínají na nejoblíbenějšího olomouckého holiče. Jiří Seryn zemřel ve spánku v nedožitých osmdesáti

Ve věku nedožitých osmdesáti let zemřel jeden z nejznámějších a nejoblíbenějších olomouckých holičů Jiří Seryn. Pozůstalým na sociálních sítích vyjadřují soustrast stovky lidí. Poslední rozloučení bude v pátek v obřadní síni olomouckého krematoria.

Zprávu o úmrtí Jiřho Seryna přinesla facebooková stránka Jsem z Olomouce. Známý holič zemřel v úterý ve spánku ve věku nedožitých osmdesáti let. Pozůstalým už vyjádřily soustrast stovky lidí, kteří na Jiřího Seryna vzpomínají jako na přívětivého a pracovitého člověka.

"I ve svém věku byl velmi pracovitý, laskavý a milý. Každý ho měl rád. Přeji upřímnou soustrast," uvedl například Pavel Kořítko. "Upřímnou soustrast, od malinka jsem k němu chodil do holičství, stříhával mě i on. Vždycky mi nad hlavou cvakal nůžkami naprázdno. Minuly týden jsem ho pouštěl na přechodu v Komenského ulici. To bylo naposled, co jsem ho viděl. Díky za jeho přístup k práci," napsal také Radek Tříska. Další lidé si vybavují detaily z holičství, například proslulé akvárium.

Jiří Seryn pracoval v Olomouci jako holič přes šedesát let od vyučení, nejprve v rámci Služeb města Olomouce, po Sametové revoluci holičství provozoval se svou manželkou. I přes vážnou nemoc v práci pokračoval i v důchodovém věku. 

"Děkujeme za vyjádření upřímné soustrasti. Je to pro nás obrovská tragédie a náš žal nelze popsat. Náš tatínek (dědeček) byl to nejlepší, co nás mohlo v životě potkat. Bohužel svůj boj prohrál, i když bojoval jako lev. Ujišťuji vás, že se budeme snažit dělat mu čest a pokračovat v jeho odkazu nadále, aby jeho památka žila navždy," reagoval na kondolence jeden z příbuzných Jiří Hradil.

Pro syna Bronislava Seryna byl jeho tatínek velkým vzorem. "Jeho odkaz je, že život není lehký, ale s pozitivní myslí, optimismem a úsměvem na tváři se dá zvládnout i to, co vypadá takřka beznadějně," dodal.

Poslední rozloučení s Jiřím Serynem bude v pátek 19. dubna v 10 hodin v obřadní síni olomouckého krematoria.

Zemřel olomoucký právník a patriot Kamil Andree. Uznávaný aktivní občan odešel ve věku 52 let

V dlouhém a náročném boji s vážným onemocněním podlehl ve středu olomoucký právník, patriot a činorodý občan Kamil Andree. Organizátor mnoha akcí, námořník, muzikant i zapálený diskutér zemřel ve věku 52 let.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jsem z Olomouce

Štítky úmrtí, holič, Jiří Seryn, smrt, spánek, Olomouc, Sametová revoluce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lubomir Chladek

R.I.P.

Neděle, 14. dubna 2024, 00:30Odpovědět

Lidé vzpomínají na nejoblíbenějšího olomouckého holiče. Jiří Seryn zemřel ve spánku v nedožitých osmdesáti  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.