Počasí dnes23 °C, zítra15 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Olomoucký kraj chce posílit Program obnovy venkova o dalších 16 milionů. Obce mají o dotace velký zájem

Olomoucký kraj hodlá posílit dotační projekt Program obnovy venkova o bezmála 16 milionů korun na 56,3 milionu korun. O podporu mají totiž samosprávy velký zájem a poptávka převýšila původní částku. Návrh na zvýšení dotace v závěru dubna projedná krajské zastupitelstvo.

Z chystaného navýšení Programu obnovy venkova Olomouckého kraje připadne 13,1 milionu korun na budování a obnovu infrastruktury obcí, celkem si tak samosprávy budou moci rozdělit 49,8 milionu korun. Obce finanční příspěvky použijí například na rekonstrukci kanalizace, veřejného osvětlení či místních komunikací. Dotace zaměřené na podporu zpracování územně plánovací dokumentace chce kraj posílit o 1,14 milionu korun na 2,137 milionu korun a finanční prostředky určené na podporu přípravy projektové dokumentace o 1,363 milionu korun na 4,362 milionu korun.

Největší zájem mají města a obce o dotace na budování a obnovu obecní infrastruktury. Krajský úřad hodnotil 154 žádostí s celkovou požadovanou částkou 76,4 milionu korun, což je o zhruba 27 milionů korun víc, než je navýšená suma pro tuto oblast. "Pořadí úspěšných žádostí o poskytnutí dotace je dáno počtem dosažených bodů dle hodnotících kritérií," uvedlo hejtmanství.

Zpracování územně plánovací dokumentace se letos týkalo 15 hodnocených žádostí, ve kterých obce požadovaly z Programu obnovy venkova celkem 2,137 milionu korun, což odpovídá částce vyčleněné na tento účel. Podobná situace je také u žádostí obcí o dotace na projektovou přípravu. Kraj hodnotil 28 žádostí v celkové výši 4,362 milionu korun.

Naděje pro východní obchvat Olomouce. Úřady hodlají změnit ochranné pásmo vodního zdroje OLMA

Veledůležitý východní obchvat Olomouce, který blokuje ochranné pásmo vodního zdroje OLMA, dostal novou naději. Úřady hodlají znovu přezkoumat ochranné pásmo a pokusí se odstranit právo veta, které mlékárna má. Za splnění přísných podmínek by se...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Olomoucký kraj

Štítky dotace, Program obnovy venkova, venkov, Olomoucký kraj, částka, zvýšení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olomoucký kraj chce posílit Program obnovy venkova o dalších 16 milionů. Obce mají o dotace velký zájem  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.