Počasí dnes23 °C, zítra15 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Policie obvinila řidiče tramvaje za loňskou tragickou nehodu v Olomouci. Při vystupování zemřela seniorka

, aktualizováno 24. dubna 2024, 15:55

Olomoučtí policisté obvinili sedmatřicetiletého řidiče tramvaje kvůli loňské tragické nehodě v Olomouci, při které zemřela seniorka. Šestaosmdesátiletou ženu zachytily zavírající se dveře a žena spadla pod rozjíždějící se tramvaj. Řidiči hrozí až šest let vězení. Olomoucký Dopravní podnik pochybení nezjistil, řidič má jeho podporu.

"Ve věci tragické dopravní nehody, ke které došlo loni 14. září po čtrnácté hodině v Olomouci, zahájili olomoučtí kriminalisté trestní stíhání sedmatřicetiletého muže, kterého obvinili ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti," uvedla mluvčí olomoucké policie Ivana Skoupilová.

Tramvaj na tramvajové zastávce Výstaviště Flora ve směru jízdy k ulici Brněnská zachytila šestaosmdesátiletou seniorku. "Žena nestihla včas vystoupit z druhého vozu tramvajové soupravy. V důsledku toho ji zachytily za horní polovinu těla zavírající se dveře, které ji však nepřivřely. Vlivem kontaktu se zavírajícími dveřmi došlo k rozhození stability seniorky, ta nedošlápla na vyvýšenou zastávku, ale upadla pod rozjíždějící se tramvaj. Žena svým zraněním na místě podlehla," popsala tragickou nehodu mluvčí policie.

Řidiči tramvaje hrozí u soudu až šest let vězení, olomoucký Dopravní podnik se na za něj postavil.

"Aktuální vyjádření policie k nehodě ze září minulého roku více odpovídá našemu internímu šetření mimořádné události. Tragická nehoda nás velmi mrzí, ale z naší strany nebylo zjištěno žádné pochybení řidiče vzhledem k nastaveným bezpečnostním pravidlům a postupům, proto má řidič naši plnou podporu v probíhajícím řízení v dané věci," potvrdila mluvčí Dopravního podniku města Olomouce Anna Sýkorová.

Na zastávce Výstaviště Flora v Olomouci se stala ve čtvrtek odpoledne nehoda, po které už nebylo sedmaosmdesátileté důchodkyni pomoci. Ženě přivřely dveře tramvaje nohu při vystupování a následoval její pád. Přesto se souprava rozjela a došlo k...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stanislav Heloňa

Štítky nehoda, úmrtí, tramvaj, seniorka, řidič, obvinění, policie, MHD, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie obvinila řidiče tramvaje za loňskou tragickou nehodu v Olomouci. Při vystupování zemřela seniorka  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.