Počasí dnes32 °C, zítra26 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Přerovští kriminalisté rozprášili organizovaný gang výrobců pervitinu. Prodal drogy za tři čtvrtě milionu

Přerovští kriminalisté odkryli organizovanou skupinu výrobců drog. Zadrželi čtyři muže a tři ženy. V posledních měsících vyrobili nejméně půl kila drogy, kterou prodávali odběratelům hlavně na Přerovsku a Kroměřížsku, získali tak přibližně tři čtvrtě milionu korun.

Skupina společně spolupracovala od srpna loňského roku, všichni jsou uživatelé drog. Zadrženi byli ve stejný den na různých místech okresu Přerov a Kroměříž. Role měli rozdělené. "Někteří z nich nakupovali a obstarávali pro účely nelegální výroby pervitinu potřebné chemikálie. Léky nakupovali nejen v lékárnách na území České republiky, ale vydávali se pro ně i do sousedního Polska. Další ze členů skupiny poskytovali prostory, konkrétně byty a garáž, kde se návyková látka vyráběla," uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Jedna žena a dva muži se přímo podíleli na výrobě metamfetaminu, který pak poskytovali ostatním k následné distribuci a pro jejich vlastní potřebu. "Koncem února byla žena, která se podílela na výrobě návykových látek, kontrolována hlídkou mobilního dohledu celní správy při zpáteční cestě z Polska v obci na Karvinsku jako spolujezdkyně ve vozidle, ve kterém měla dvě cestovní tašky s velkým množstvím léků. Jednalo se celkem o 13 524 tablet, ze kterých by bylo možné vyrobit až 239 gramů pervitinu," popsala mluvčí.

Organizovaná spolupráce jim podle kriminalistů fungovala minimálně tři čtvrtě roku. "Za tu dobu se jim podařilo vyrobit minimálně půl kila pervitinu, který prodávali odběratelům především v okrese Přerov a Kroměříž v různém množství a za různou cenu. Někdy uživatelé odebrali jen jednu dávku, ale nebylo výjimkou, že za prodej většího množství utržili i desetitisíce korun," dodala Zajícová.

VIDEO: Policisté zadrželi dealera na olomouckém sídlišti. U sebe měl pervitin i plynovou pistoli

Policisté z pohotovostního a eskortního oddělení zastavili v pondělí v noci u jednoho z obchodů v Olomouci muže, který projížděl přes parkoviště na kole. Při kontrole se ukázalo, že devětatřicetiletý recidivista u sebe má plynovou pistoli, sáčky...

Kriminalisté při dopadení skupiny provedli několik domovních prohlídek a prohlídek nebytových prostor, kde našli chemikálie potřebné pro výrobu a léky s obsahem pseudoefedrinu, které jsou potřebné pro výrobu návykových látek. Zajistili také několik desítek gramů pervitinu a varnu.

Všichni členové skupiny byli obviněni z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Hrozí jim až deset let vězení, čtyři skončili ve vazbě. Tři z obviněných byli již v minulosti odsouzeni pro stejnou trestnou činnost, dva byli odsouzeni pro majetkovou trestnou činnost; zbylí dva obvinění měli trestní rejstřík dosud čistý. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky ČR, kriminalita, drogy, Přerov, Kroměříž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přerovští kriminalisté rozprášili organizovaný gang výrobců pervitinu. Prodal drogy za tři čtvrtě milionu  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.