Počasí dnes32 °C, zítra26 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

VIDEO: Policie objevila na Olomoucku množírnu se stovkou trpících psů. Putovali na prodej do Prahy

, aktualizováno 14. května 2024, 9:23

Policisté objevili na Olomoucku množírnu, ve které trpěla asi stovka psů. Sedmašedesátiletá chovatelka z Olomoucka a pětaosmdesátiletá překupnice z Prahy jsou podezřelé z týrání zvířat a dalších trestných činů, čivavy, jorkšírské teriéry nebo maltézské psíky dvojice prodávala hlavně v Praze. Případ svým rozsahem nemá v poslední době obdoby. Ženám hrozí šest let vězení.

Veterinární správa odhalila množírnu na Šumpersku. Chovatel nevěděl ani kolik psů má

V naprosto nevyhovujících podmínkách žilo nejméně 36 psů v Rapotíně na Šumpersku, kde inspektoři Státní veterinární správy z Olomouckého kraje objevili množírnu. Všechna zvířata by měla být majiteli odebrána, řada z nich trpí zdravotními...

Na otřesný případ upozornili ochránci zvířat společně s dokumentaristy České televize, kteří na celé kause pracovali delší dobu a nyní ji popsali v reportáži.

Psi žili v domě na Olomoucku v jedné místnosti, zapáchaly zde výkaly, psi byli v kotcích nebo voliérách pro papoušky. Měli přerostlé drápy, zarudlé a rozleptané polštářky na tlapách od výkalů nebo silné záněty očí a zubů.

Byznys měla na starosti sedmašedesátiletá chovatelka z Olomoucka a pětaosmdesátiletá překupnice z Prahy, která je podezřelá, že psy nabízela na internetu a ve svém domě je pak prodávala.

"Překvapilo nás to. Domnívám se, že na republikové úrovni je ten případ svou rozsáhlostí nevídaný. Ve věci jsou zahájeny úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu týrání zvířat, chov zvířat v nevhodných podmínkách a neoprávněné podnikání," potvrdil zástupce ředitele obvodního ředitelství policie Praha IV Milan Děček.

Policie zajistila téměř stovku psů, kteří skončili v útulcích po celé zemi. O podmínkách, ve kterých žili, se zákazníci od pražské překupnice nikdy nic nedozvěděli. Podle policie obě ženy se psy obchodovaly asi rok a přišly si zhruba na milion korun. 

"Psi bydlící v domě žili mezi výkaly, které požírali. Další psy žena chovala v kotcích na zahradě a to taktéž v nevyhovujících podmínkách. Na malém prostoru v zamřížovaném kotci žilo několik psů, kteří měli špatný výživový stav, zanedbanou srst pokrytou výkaly, většina z nich trpěla stomatitidou, záněty spojivek a mnoha dalšími chorobami. V případě odsouzení hrozí dvojici žen za tyto trestné činy trest odnětí svobody v délce až šest let," popsala mluvčí policie Eva Kropáčová

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR | Zdroj Česká televize

Štítky množírna, týrání, pes, prodej, stěně, nemoc, chovatelka, policie, Olomoucko, Praha, Česká televize

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Policie objevila na Olomoucku množírnu se stovkou trpících psů. Putovali na prodej do Prahy  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.