Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Pondělí 1. července 2024  |  Svátek má Jaroslava
Bez reklam

Na Přerovsku havaroval opilý cyklista, přímo na silnici pak usnul. V nemocnici nadýchal přes čtyři promile

Kuriózní případ řešili policisté na Přerovsku. U obce Švrčov spadl v levotočivé zatáčce totálně opilý cyklista a na silnici usnul. Další řidič zavolal záchranku, muž nadýchal přes dva a později přes čtyři promile alkoholu. Další dechovou zkoušku už nezvládl.

Nehoda se stala v pátek po deváté hodině večer. Šestapadesátiletý muž jel na jízdním kole ve směru od obce Švrčov směrem na Lazníky na Přerovsku.

"Při projíždění mírné levotočivé zatáčky ztratil kontrolu nad řízením, upadnul na vozovku, kde kupodivu následně usnul. Daným místem po chvíli projížděl jiný řidič, který zastavil a zkontroloval stav cyklisty. Ke zraněnému muži přivolal rychlou záchrannou službu, která ho převezla do přerovské nemocnice na vyšetření," uvedla mluvčí policie Miluše Zajícová.

Policie vyloučila cizí zavinění, ještě před tím, než muže odvezla sanitka, hlídka policistů z oddělení v Lipníku nad Bečvou provedla dechovou zkoušku, která vykázala hodnotu 2,5 promile. O necelou hodinu později provedla v nemocnici další dechovou zkoušku i hlídka dopravních policistů, která havárii prošetřuje, a naměřila muži hodnotu dokonce 4,24 promile alkoholu.

"Další dechovou zkoušku již nebyl cyklista schopen provést, proto se podrobil odběru bio materiálu," dodala mluvčí policie. Vyšetřování okolností nehody bude dál pokračovat.

Přes střechu letěl s mercedesem u Bochoře na Přerovsku opilý čtyřiačtyřicetiletý řidič. Auto se několikrát přetočilo a zůstalo stát v poli. Řidič nadýchal přes tři promile a skončil v nemocnici. Hrozí mu vysoká pokuta, zákaz řízení a tři roky...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, cyklista, alkohol, promile, nemocnice, silnice, policie, okres Přerov, dechová zkouška, Lazníky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Přerovsku havaroval opilý cyklista, přímo na silnici pak usnul. V nemocnici nadýchal přes čtyři promile  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.