Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Přes tři promile, škoda přes dva miliony. Opilý řidič letěl s mercedesem u Bochoře přes střechu

, aktualizováno 15. května 2024, 10:45

Přes střechu letěl s mercedesem u Bochoře na Přerovsku opilý čtyřiačtyřicetiletý řidič. Auto se několikrát přetočilo a zůstalo stát v poli. Řidič nadýchal přes tři promile a skončil v nemocnici. Hrozí mu vysoká pokuta, zákaz řízení a tři roky vězení. Škoda přesáhla dva miliony korun.

Havárie se stala v úterý před třetí hodinou odpoledne. Mercedes Benz jel u obce Bochoř směrem na Přerov zřejmě moc rychle.

"V blízkosti pravotočivé zatáčky řidič nezvládl řízení a sjel vpravo mimo komunikaci. Při vyjetí nejprve narazil přední částí vozidla do dvou směrových sloupků, dál pokračoval v jízdě, najel na ocelová svodidla a narazil do dvou dopravních značek. Auto vylétlo do vzduchu a při dopadu najelo na zatravňovací dlažbu vedle komunikace, sjelo do pole, kde se několikrát přetočilo přes střechu. Vozidlo zůstalo stát v pozici na kolech. Do půdy na poli vytekly z vozidla provozní kapaliny," popsala mluvčí policie Miluše Zajícová.

Policisté čtyřiačtyřicetiletého řidiče vyprostili a poskytli mu první pomoc. Dechové zkoušky ukázaly 3,21 a 3,24 promile alkoholu. "Za těmito vysokými hodnotami měla stát podle vyjádření řidiče čtyři vypitá piva, která si dal těsně předtím, než sedl do auta. Z místa byl převezen do nemocnice na vyšetření a byl mu zadržen řidičský průkaz," uvedla mluvčí policie.

Škoda je přes dva miliony korun, ve vozidle byl řidič sám. Za porušení zákona mu nyní hrozí zákaz řízení, vysoká pokuta a tři roky vězení. 

Na místě zasahovali také hasiči. "Událost ohlásil na operační středisko automatický systém eCall. Automobil přeletěl svodidla do pole a po kolizi zůstal uvnitř zaklíněn zraněný řidič. Místo jsme zajistili a zabezpečili proti vzniku požáru," uvedla mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Víkend na Prostějovsku ve znamení opilých řidičů. Policisté chytili šestnáct šoférů, jedna řidička měla 2,5 promile

Nebývale vysoký počet opilých řidičů přistihli o víkendu policisté na Prostějovsku. Alkohol nadýchalo šestnáct motoristů nebo cyklistů. Svědci například v neděli upozornili na padesátiletou ženu, která s velkými problémy parkovala u prodejny v...

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje, Policie ČR

Štítky nehoda, havárie, alkohol, Mercedes-Benz, střecha, nemocnice, policie, hasiči, okres Přerov, Bochoř, Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přes tři promile, škoda přes dva miliony. Opilý řidič letěl s mercedesem u Bochoře přes střechu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.