Počasí dnes26 °C, zítra30 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

Letní brigáda pro město Šumperk? Pozdě, studenti všechna místa obsadili během jediného dne

Velký zájem zaznamenalo město Šumperk, které studentům nabídlo letní brigádu v oblasti komunálních služeb. Šestnáct míst šlo na dračku a během jediného dne byla brigáda plně obsazená. Studenti budou natírat lavičky, trhat plevel nebo hrabat trávu.

Město Šumperk nabídlo studentům letní brigádu v oblasti komunálních služeb začátkem tohoto týden. Hledalo šestnáct lidí na údržbu městského mobiliáře, natírání laviček, odstraňování plevele v městské zeleni, hrabání posekané trávy a na další podobné práce na veřejných prostranstvích. Studenti se mohli hlásit až do poloviny června. To však vůbec nebylo potřeba.

"Obsazeno bylo prakticky během druhého dne od zveřejnění nabídky na sociálních sítích a na webu města. Mladí lidé si chtějí přivydělat na své letní aktivity a hledají všechny možnosti v prostředí omezených nabídek na trhu. Možná hrálo roli i to, že chtějí přiložit ruku ke zvelebování města. Jistou roli určitě hraje i velikost a důvěryhodnost instituce, jako je město Šumperk," přemýšlí nad důvody, proč byl o městskou brigádu takový zájem, mluvčí šumperské radnice Bohuslav Vondruška.

Město v minulosti nabízelo brigády spíše nahodile podle aktuálních potřeb, až loni brigádu organizovalo ve stejném režimu jako letos. "Studenti jsou bezesporu spolehliví a pracovití. V tuto chvíli řešíme aktuální ročník, ale nelze vyloučit, že dojde k rozšíření letní brigády. Bude záležet na budoucích potřebách," podotkl mluvčí radnice.

Brigáda bude probíhat šest hodin denně s maximem deseti pracovních dnů, odměna je 120 korun na hodinu. "Pro studenty, kteří si chtějí v létě přivydělat a zároveň přispět k vylepšení vzhledu našeho města, je to skvělá příležitost," uvedla šumperská radnice.

Čechy pod Kosířem mají svůj historicky první zámecký med. Se včelami pomáhá i hejtman

Se založením chovu včel pomáhá v zámeckém parku v Čechách pod Kosířem hejtman Olomouckého kraje. Spolu s kastelánem pečují o čtyři včelstva a nedávno vytočili prvních přes třicet kilogramů medu. V plánu jsou například výukové úly nebo včelařský...

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky zájem, brigáda, léto, student, radnice, komunální služby, práce, Šumperk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letní brigáda pro město Šumperk? Pozdě, studenti všechna místa obsadili během jediného dne  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.