Počasí dnes12 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Město Přerov chce osamoceným seniorům koupit detektory kouře a plynu. Na nákup dá 200 tisíc korun

Přerov chce seniorům a lidem se zdravotním postižením, kteří jsou osamoceni, koupit do domácností detektory kouře a oxidu uhelnatého. Město tak chce zabránit případným požárům nebo úmrtím. Radnice vyčlenila 200 tisíc korun, pokud bude zájem větší, je připravena částku navýšit.

Detektory přerovská radnice nabídne seniorům starším 65 let, kteří žijí sami ve své nemovitosti na území města, nebo osobám se zdravotním postižením.

"Je to vstřícný krok týkající se prevence. I kdybychom tímto způsobem zachránili jeden život, tak se to podle mne vyplatí. Detektory včetně montáže poskytneme zájemcům formou daru," uvedl náměstek primátora Přerova Vladimír Lichnovský (ANO).

V letních měsících až do poloviny září chce radnice zjistit, jaký bude o hlásiče požárů a detektory kouře zájem. K dispozici bude anketní letáček, který město bude distribuovat mezi potenciální zájemce. "V tuto chvíli nedokážu říct, jaký bude o detektory zájem. Zhruba dva a půl měsíce budeme poptávku mapovat a na základě výsledků pak budeme soutěžit konkrétní množství detektorů včetně montáže," vysvětlil náměstek.

Městská rada na celý projekt vyčlenila zatím 200 tisíc korun, pokud bude zájem větší, Lichnovský je připraven navrhnout navýšení částky. Každá domácnost dostane jeden detektor kouře a jeden detektor oxidu uhelnatého. "Všechno konzultujeme s hasičským záchranným sborem a s oddělením krizového řízení," ubezpečil náměstek.

Cena za přerovskou Meoptu? Více než 16 miliard, uvádí k obří transakci znalecký posudek

Investiční fond Carlyle Group odkoupil stoprocentní podíl v přerovském technologickém průmyslovém podniku Meopta-optika za 16,1 miliardy korun, uvádí znalecký posudek, zaměřený na tuto rozsáhlou transakci. Změnu vlastníka schválil minulý rok Úřad...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky detektor kouře, plny, oxid uhelnatý, senior, dar, nákup, Přerov, radnice, Vladimír Lichnovský, ANO 2011, Hasičský záchranný sbor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město Přerov chce osamoceným seniorům koupit detektory kouře a plynu. Na nákup dá 200 tisíc korun  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.