Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Atrakce na zámku v Prostějově. Město vyčistí a překryje sklem historickou studnu, bude možné po ní chodit

Radnice v Prostějově nechá vyčistit a poté zakrýt sklem historickou studnu na nádvoří zámku v centru města. Lidé a návštěvníci koncertů tak budou mít možnost po otvoru chodit a kochat se netradičním pohledem do hlubin. Radní na celou investici schválili 320 tisíc korun.

"Odbor rozvoje a investic připravuje projekt, který řeší jak samotnou instalaci skla, tak vyčištění a opravení celé studny včetně elektroinstalace pro možnost jejího nasvětlení. Vzhledem k tomu, že na tuto akci nejsou v rozpočtu vyčleněny finanční prostředky, schválili jsme toto rozpočtové opatření," uvedl náměstek primátora Prostějova Jiří Rozehnal (ANO).

Rada města schválila na svém zasedání na instalaci takzvaného pošlapového skla nad studnou na nádvoří zámku částku 320 tisíc korun.

Renesanční zámek byl v centru Prostějova postaven mezi lety 1522 až 1526 Janem IV. z Pernštejna. Zámek tvoří součást historického památkového jádra Prostějova a ministerstvo kultury ho prohlásilo kulturní památkou.

"Myšlenka umístit nad historickou studnu na nádvoří prostějovského zámku pošlapové sklo nás napadla jednak v souvislosti s konáním kulturních akcí, ale i jako možná turistická atrakce. Domníváme se, že to bude určitá zajímavost také pro místní obyvatele," podotkla náměstkyně primátora Milada Sokolová (ODS).

Videomapping, nebo ohňostroj? Prostějov už nechce další silvestrovské fiasko, a raději se ptá obyvatel

Po fiasku silvestrovského videomapingu na prostějovském náměstí, který loni nahradil tradiční ohňostroj, se zdejší radnice rozhodla, že se raději zeptá obyvatel, jakou kratochvíli by si letos na konci roku přáli. Loni lidé radnici vyčítali...

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Prostějov

Štítky Prostějov, zámek, sklo, historie, studna, nádvoří, památka, turistika, investice, radnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Atrakce na zámku v Prostějově. Město vyčistí a překryje sklem historickou studnu, bude možné po ní chodit  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.