Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Jesenicko je skokanem měsíce. Z celé České republiky zde nezaměstnanost klesla v květnu nejvíce

Skokanem měsíce se stalo Jesenicko, které zaznamenalo vůbec největší procentuální pokles nezaměstnanosti ze všech sedmasedmdesáti okresů v České republice. Region tak opět potvrdil svou pověst místa s největším sezónním kolísáním nezaměstnanosti v Olomouckém kraji, ve kterém nezaměstnanost v květnu klesla na 3,8 procenta.

Na konci května bylo v Olomouckém kraji 15 953 uchazečů o zaměstnání, což je o 422 méně než v dubnu. Meziměsíčně klesla nezaměstnanost v celém kraji o 0,1 procenta na 3,8 procenta, což je o 0,2 procenta více než v celé ČR. 

Pokles zaznamenaly všechny okresy Olomouckého kraje, největší procentuální pokles vykázalo Jesenicko. "Jesenicko opět potvrdilo svou pověst regionu s největším sezónním kolísáním nezaměstnanosti v Olomouckém kraji. Počet nezaměstnaných se zde meziměsíčně snížil o 10 procent, což je vůbec největší procentuální pokles nezaměstnanosti ze všech 77 okresů v ČR,“ potvrdil ředitel Krajské pobočky Úřadu práce v Olomouci Vlastimil Přidal.

Na podzim Úřad práce, hospodářská komora a svaz průmyslu opět chystají tradiční burzy práce ve všech okresech kraje. Ačkoliv první z nich proběhne za více než tři měsíce, přípravy jsou již v plném proudu a organizátoři obdrželi přihlášky již od devíti desítek firem.

"Burzy jsou skvělou příležitostí, jak pro čerstvé absolventy škol, tak třeba pro ty, kteří se nedostali na střední školu, setkat se na jednom místě s více zaměstnavateli, popovídat si s nimi, domluvit se na případné spolupráci a poradit se," uvedl Přidal. Veletrhy nabídnou přehlídku nejvýznamnějších zaměstnavatelů a spolupracujících středních a vysokých škol. "Pozvánky jsme rozeslali prioritně největším společnostem v Olomouckém kraji, ale zájem projevují i některé menší firmy," dodal ředitel krajské pobočky Úřadu práce.

FOTOGALERIE: Kromě jablek má Kofola v Libině i byliny. Pragerovy sady zachránila před vykácením

Kromě jablek bude Kofola, která na přelomu roku koupila Pragerovy sady v Libině na Šumpersku, a zachránila je tak před vykácením, v podhůří Nízkého Jeseníku pěstovat také byliny. Loni zde sklidila čtyři tuny heřmánku, letos chce produkci zvýšit o...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Úřad práce

Štítky nezaměstnanost, pokles, skokan, Jeseník, burza, Olomoucký kraj, Úřad práce České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jesenicko je skokanem měsíce. Z celé České republiky zde nezaměstnanost klesla v květnu nejvíce  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.