Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Do drogového gangu se zapojily i dvě ženy. Členové operovali ve dvou krajích a skončili ve vazbě

Kriminalisté rozprášili organizovanou skupinu, která na Olomoucku, Šumpersku a Orlickoústecku prodávala pervitin. Členové gangu včetně dvou žen měli přesně rozdělené úkoly, policie při domovních prohlídkách našla dvě varny, tisíce tablet, chemikálie, pistoli, brokovnici a přes milion a půl v hotovosti.

Při akci s krycím názvem YETI kriminalisté zatkli sedm členů organizované skupiny. Čtyři pochází ze Šumperska, dva z Orlickoústecka a jeden z Olomoucka. Všichni jsou obviněni ze zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy, skončili ve vazbě a hrozí jim deset nebo až dvanáct let vězení.

"Pět mužů a dvě ženy ve věku od šestadvaceti do třiašedesáti let se měli protiprávního jednání dopustit tím, že od konce roku 2021 do začátku června se postupně jako členové organizované skupiny vědomě podíleli na organizaci a obchodu s chemikáliemi potřebnými k nelegální výrobě pervitinu. A to od nákupu chemických látek, léčiv a dalších komponent potřebných k výrobě drog, přes samotnou výrobu metamfetaminu až po jeho následnou distribuci," uvedl mluvčí policie Libor Hejtman.

Gang operoval zejména v Olomouckém kraji, hlavně na Olomoucku a Šumpersku a také v Pardubickém kraji. "Vytvořili organizovanou skupinu, ve které měl každý svou dílčí úlohu. Cílem byl maximální finanční zisk," dodal Hejtman.

VIDEO: Kriminalisté pátrali v domě na Šternbersku po hledaném muži, ve stodole našli varnu pervitinu

Nečekaná návštěva zaskočila obyvatele rodinného domu v obci na Šternberku, do stavení vstoupili v ranních hodinách olomoučtí kriminalisté, kteří pátrali po celostátně hledaném muži. Toho sice na vytipované adrese nenašli, prohlídka nemovitosti...

Detektivové provedli devět domovních prohlídek a osm prohlídek jiných prostor a pozemků. Objevili dvě kompletní varny, chemikálie a nástroje potřebné k výrobě pervitinu. Našli téměř 10 tisíc tablet obsahující pseudoefedrin či efedrin, 50 gramů pervitinu, pistoli a brokovnici, hotovost 1,6 milionu korun, 1205 EUR a 2170 zlotých.

Všichni členové gangu skončili ve vazbě. Dvěma mužům hrozí až dvanáct let, zbývajícím pěti členům až deset let vězení. Na vyšetřování a zásahu se podíleli mimo olomouckých krajských kriminalistů také kolegové z toxi týmů v Olomouci, Šumperku a Prostějově, policisté pohotovostního a eskortního oddělení, psovodi a policisté ze zásahových jednotek. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky gang, skupina, drogy, pervitin, výroba, prodej, zásah, policie, Olomoucký kraj, metamfetamin, okres Šumperk, okres Ústí nad Orlicí, Pardubický kraj, Olomouc, Šumperk, Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do drogového gangu se zapojily i dvě ženy. Členové operovali ve dvou krajích a skončili ve vazbě  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.