Počasí dnes25 °C, zítra32 °C
Čtvrtek 20. června 2024  |  Svátek má Květa
Bez reklam

Dělníci v Olomouci opravili jen půlku ulice. Kvůli plynu, celkovou rekonstrukci město teprve chystá

Velkou pozornost Olomoučanů nyní budí Kosinova ulice a nábřeží Přemyslovců, kde dělníci udělali nový asfalt pouze na polovině vozovky. Zbylá část zůstala v desolátním stavu. Radnice vysvětluje, že šlo o výměnu plynovodu, kdy se výkopy musí zapravit. Celkovou rekonstrukci město teprve připravuje.

Výměna plynovodu v Kosinově ulici a na nábřeží Přemyslovců v Olomouc sice přinesla nový asfalt, ale jen na polovině vozovky, což mezi Olomoučany pochopitelně budí velkou pozornost. 

Důvodem je výměna plynovodu, kde dělníci měli povinnost opravit rozkopanou část vozovky. Město Olomouc pro tuto lokalitu do budoucna chystá celkovou rekonstrukci, ale až v souvislosti s výměnou starého vodovodního a kanalizačního potrubí, které jsou pod druhou částí komunikací.

"Udělat nyní celkovou rekonstrukci vozovky a poté ulici rozkopat a opravovat vodovod by bylo enormně neúčelné a nehospodárné. Povrch na té starší polovině je sice popraskaný a nesouvislý, ale nejsou tam žádné výmoly ani výtluky," vysvětluje náměstkyně primátora Olomouce Miroslava Ferancová (ANO).

Město chce letos připravit projekt, investice by se mohla vyšplhat na několik desítek milionů korun. Projektanti totiž musí počítat s památkovou ochranou celého území a s historickými relikty v podobě překryté štětové vozovky a zasypaných historických šachet a jímek. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Olomouc/Josef Kaštil

Štítky ulice, oprava, plyn, asfalt, radnice, město, projekt, plán, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dělníci v Olomouci opravili jen půlku ulice. Kvůli plynu, celkovou rekonstrukci město teprve chystá  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.