Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Drama na Dlouhých stráních, se čtyřmi dělníky se převrátil vozík v přivaděči vody. Záchrana trvala několik hodin

Hasiči dnes několik hodin vyprošťovali čtyři dělníky, se kterými se převrátil a zasekl vozík v přivaděči vody do horní nádrže asi 300 metrů od vstupu. Dělníci prováděli nátěry, zásah komplikovalo riziko výparů. Zraněn nebyl nikdo z nich. 

Zprávu o převráceném vozíku hasiči dostali dnes krátce před devátou hodinou dopoledne. Dělníci v přivaděči vody prováděli nátěry v rámci revize a údržby kovové části technologie. Všichni čtyři dělníci byli ve výšce nezranění.

"K záchranně spuštěním vyrazilo několik lezců, samotná operace byla rozdělena na dvě etapy. Jednalo se o časově velmi náročný incident, o to více byl důraz na nutnost dodržení maximálních bezpečnostních postupů. Rozhodování ovlivňovalo riziko výparů nátěrových látek. Téměř po třech hodinách se nám podařilo dostat do bezpečí dva dělníky. Stejným postupem spuštěním jsme po další hodině do bezpečí dostali i zbylé dva muže," popsal náročný zásah mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Z preventivních důvodů pak všichni čtyři dělníci absolvovali v nemocnici lékařskou prohlídku. Co je přesnou příčinou nehody, není jasné, podle vyjádření zasahujících hasičů a při vizuální kontrole dopravníku došlo s největší pravděpodobností k technické závadě.

Na místě zasahovali hasiči ze stanic v Šumperku, Jeseník a Olomouci s lezeckou technikou a specialisté lezci. Z řad dobrovolných hasičů se na záchranně podílely jednotky z Loučné nad Desnou a Velkých Losin. Na pomoc rovněž vyrazili záchranáři Horské služby.

"Vzájemná dlouhodobá spolupráce hasičů a managementu energetické společnosti vedla zrovna pár dnů před touto situací ke komunikaci a stanovení postupu právě pro možné rizika při údržbě. Hasiči ze stanice v Šumperku navrhli několik nových variant postupů a navíc i zakoupení záchranných lan a příslušenství v nestandartní délce 700 metrů," podotkl mluvčí hasičů.

Žirafí mládě bojovalo v olomoucké zoo dva týdny o život. Samec se narodil přidušený bez sacího reflexu

Dva týdny bojovalo v olomoucké zoo o život žirafí mládě, které se narodilo koncem května přidušené. Malý samec zůstal ležet, špatně dýchal, neudržel vzpřímenou hlavu a neměl sací reflex. Ošetřovatelé dokonce nevyloučili eutanázii. Mládě díky...

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky dělník, vozík, havárie, záchrana, dělníci, tunel, voda, elektrárna, Dlouhé Stráně, drama, Šumperk, údržba, hasiči

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Drama na Dlouhých stráních, se čtyřmi dělníky se převrátil vozík v přivaděči vody. Záchrana trvala několik hodin  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.