Počasí dnes17 °C, zítra14 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Na dovolené v Chorvatsku se ztratila seniorka z Přerova. Odešla z kempu na Makarské riviéře

Na dovolené v Chorvatsku se ztratila seniorka z Přerova Svatava Procházková. V úterý odešla z kempu v Živogošće na Makarské riviéře a už se zpět nevrátila. Sedmdesátiletá žena byla naposledy spatřena v 17 hodin ve vesnici Mala Duba, pak stopa končí.

Po Svatavě Procházkové pátrá chorvatská policie a rovněž zdejší Horská služba. V době zmizení na sobě měla bílé tričko s dlouhým rukávem, modré džíny a bílé a růžové tenisky. "Osoba se pohřešuje od 18. 6. 2024 a naposledy byla viděna v 17:00 v místě Malá Duba, pak se ztratila veškerá stopa," uvedla místní pobočka chorvatské Horské služby HGSS Stanica Makarska na sociálních sítích.

Chorvatský Národní registr pohřešovaných osob uvádí, že seniorka z Přerova má výšku 168 centimetrů, šedé vlasy, velké uši a nos, hranatý obličej, hubenější postavu a slabší fyzickou kondici.

Zpráva o ztracené seniorce se raketově začala šířit po Přerově, kde ji řada lidí znala a často ji potkávala. "V pondělí odjížděli, v sobotu mi to říkali, ale v kolik, to nevím. Brali s sebou prý i vnuka. Jestli je to pravda, tak snad se najde a bude v pořádku," svěřila se s obavami na sociálních sítích například Eva Koutná.

"Prosíme všechny, kteří mají jakékoliv informace o pohřešované osobě nebo ji viděli, aby se okamžitě hlásili na HGSS nebo na Makarské policejní stanici. Jakákoliv informace, bez ohledu na to, jak nedůležitá se vám může zdát, může být klíčem k jejímu nalezení. Můžete nás také kontaktovat na čísle +385 912130112. Děkujeme za pomoc a spolupráci," vyzývají chorvatské úřady všechny případné svědky.

VIDEO: Seniorka našla už jen vodítko. Muž jí odcizil psa před zraky kamer v centru Olomouce

Nevhodný způsob opatření domácího mazlíčka si zvolil muž v centru Olomouce, který si odnesl menšího pejska uvázaného před obchodním centrem. Pes u obchodní galerie patří čtyřiasedmdesátileté seniorce, která jeho zmizení šla ohlásit na policii. Po...

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HGSS Stanica Makarska, nestali.gov.hr, Michal Kment

Štítky seniorka, pátrání, dovolená, Přerov, Chorvatsko, Makarská riviéra, horská služba, policie, kemp

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na dovolené v Chorvatsku se ztratila seniorka z Přerova. Odešla z kempu na Makarské riviéře  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.