Počasí dnes17 °C, zítra14 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Hořící odpadky v Lukavici komplikovaly zásah hasičů. Muž je nanosil do bytu, sedm lidí se muselo evakuovat

Odpadky komplikovaly dnes ráno zásah hasičů v Lukavici na Šumpersku. Do bytu je nanosil muž, plameny se díky nim rychle šířily. Hasiči museli evakuovat sedm lidí, jeden člověk se nadýchal kouře. Škoda je přes 1,5 milionu korun.

"Že shromažďovat doma odpadky a mnoho zbytečného materiálu se nevyplácí, se přesvědčil obyvatel bytového domu v Lukavici na Šumpersku. Nad ránem v podkrovním bytě propuknul požár, oheň se v odpadcích rychle šířil a množství materiálu nám komplikovalo pohyb i samotný zásah," potvrdila mluvčí hasičů Lucie Balážová. Oznámení o požáru přišlo ve 4 hodiny a 36 minut ráno.

Hasiči museli z domu evakuovat sedm lidí, jeden člověk se nadýchal zplodin a převzali si ho záchranáři. Požár hasiči likvidovali dvěma C proudy, poté museli ven vynosit všechen ohořelý odpad, aby mohli uhasit i skrytá ohniska. "Zasahovali jsme v dýchacích přístrojích, pro průzkum jsme využili výškovou techniku. Po likvidaci požáru jsme celou budovu odvětrali," dodala mluvčí hasičů.

Požár zasáhnul podkrovní nástavbu, škoda se vyšplhá přes 1,5 milionu korun. Příčinu zjišťuje vyšetřovatel hasičů ve spolupráci s policií. Zasahovalo pět jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů ze Zábřehu, Šumperka, Lukavice a Mohelnice.

Pod dvacetitunovým jeřábem se na okraji Jeseníku utrhla cesta. Hrozilo, že se převrátí na chatu

Pořádně zabrat dal hasičům dvacetitunový jeřáb, pod kterým se na okraji Jeseníku utrhla část komunikace. Hrozilo, že se mohutný stroj zřítí na rozestavěnou chatu. Záchranu komplikovala úzká a nestabilní polní cesta. Zásah trval několik hodin.

Ohodnoť článek

Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky Lukavice, požár, odpadky, muž, hasiči, komplikace, zranění, evakuace, okres Šumperk, materiál, Zábřeh, Šumperk, Mohelnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hořící odpadky v Lukavici komplikovaly zásah hasičů. Muž je nanosil do bytu, sedm lidí se muselo evakuovat  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.