Počasí dnes25 °C, zítra30 °C
Čtvrtek 27. června 2024  |  Svátek má Ladislav
Bez reklam

Dražba mimořádného nože. Nadační fond speciálů z Prostějova pořádá sbírku pro příslušníka po operaci

Nadační fond speciálních sil generála Moravce v Prostějově vyhlásil sbírku pro příslušníka Josefa Burgeta, který je po operaci hlavy v pracovní neschopnosti s nejistým návratem do zaměstnání i do normálního života. Do dobročinné aukce nyní prostějovská 601. skupina speciálních sil věnovala neméně speciální nůž.

"Je nám ctí, že můžeme 601. skupině speciálních sil zprostředkovat tuto dobročinnou aukci, a pomoci tak nalézt finance na zajištění provozu Nadačního fondu generála Moravce, který podporuje jejich kolegu Josefa Burgeta," sdělil Jan Kašpar, manažer strategických partnerství DOBROBOT, kde aukce probíhá.

Příslušník skupiny Josef Burget je po operaci hlavy od března loňského roku v pracovní neschopnosti s nejistým návratem do zaměstnání i do normálního života. Nadační fond by mu rád zajistil potřebnou zdravotní léčbu, která ho v co největší možné míře vrátí do života.

Cena speciálního nože Valkýra se již vyšplhala nad 200 tisíc korun. Pochází z dílny Richarda Příkazského, který ho vyrábí na objednávku 601. skupiny speciálních sil. Normálně je neprodejný, slouží jako odměna pro nejlepší příslušníky jednotky. Linie dýky se žlábkem, který je delší než samotný výbrus, je totiž výjimečná. Nožíř žlábky navíc zpracovává ručně. Materiálem je ocel Böhler N690, rukojeť je vyrobena z G10. K noži patří i kožené pouzdro. Aukce končí příští čtvrtek.

Nadační fond speciálních sil generála Moravce byl založen v roce 2011. Hlavním cílem fondu je rychle se postarat o příslušníky speciálních sil a jejich rodiny, pokud utrpí úraz s trvalými následky nebo při plnění služebních úkolů přijdou o život.

FOTOGALERIE: Výstava v Prostějově představuje speciální síly. Vidět lze předměty z bojových misí

Unikátní výstavu věnovanou elitnímu prostějovskému vojenskému útvaru, který téměř 20 let funguje pod názvem 601. skupina speciálních sil generála Moravce, připravilo Muzeum a galerie v Prostějově. Zájemci až do začátku září mohou vidět uniformy,...

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto poskytl Jan Kašpar/dobrobot.cz

Štítky nadační fond, aukce, nůž, Valkýra, sbírka, Prostějov, speciální jednotky, pomoc, výtěžek, operace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dražba mimořádného nože. Nadační fond speciálů z Prostějova pořádá sbírku pro příslušníka po operaci  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.