Počasí dnes27 °C, zítra31 °C
Pátek 28. června 2024  |  Svátek má Lubomír
Bez reklam

Developer chystá v Olomouci stavbu osmi domů s 381 byty. Požádal o zahájení územního řízení

Obytný komplex s téměř čtyřmi stovkami bytů plánuje v Olomouci-Nových Sadech postavit developerská společnost Stafos Real, která požádala magistrát o zahájení územního řízení na tento rezidenční projekt. Osm bytových domů chce firma vybudovat na pozemcích, které nyní slouží jako orná půda nebo jako ostatní plochy.

Z oznámení zveřejněném na úřední desce olomouckého magistrátu vyplývá, že projekt společnosti Stafos Real počítá se stavbou osmi šestipodlažních bytových domů, v každém z nich má být od 38 do 57 bytů. Celkem půjde o 381 bytů. Bytové domy budou přístupné z nových komunikací a chodníků napojených na přilehlou Slavonínskou ulici. Domy budou mít v přízemí parkoviště a v jejich okolí plánuje firma Stafos Real vybudovat 181 venkovních parkovacích stání.

Společnost Stafos Real své developerské aktivity soustředí na Olomouc, kde postavila bytové domy například u nákupního centra Galerie Šantovka, v městské části Slavonín či v Janského ulici. Ve Velkém Týnci u Olomouce postavila nízkoenergetické domy.

Poptávka po bytech v Olomouci a jejím okolí stále roste. Například společnost Redstone nedaleko centra Olomouce dokončuje stavbu čtvrté etapy obytné zóny Šantovka Living, kde jsou nyní volné poslední čtyři byty. Firma se proto rozhodla zahájit pátou část, která zahrnuje další dva bytové domy s bezmála pěti desítkami bytů. Jejich stavba má začít v létě a dokončení je plánováno na podzim 2025. Byty budou předány v prvním čtvrtletí 2026.

Olomoucký kraj za poslední čtyři roky snížil dluh o 1,5 miliardy. Už není nejzadluženější v zemi

Olomoucký kraj za poslední čtyři roky, co vládu převzala současná koalice, snížil dluh z 3,25 miliardy na 1,77 miliardy korun. Zároveň se podařilo navýšit investice, letos o 42 procent. Poslední krajské zastupitelstvo tak schválilo dotace...

Mluvčí společnosti Redstone Petr Hlávka řekl, že zájem o rezidenční byty Šantovka Living je enormní. Pátá etapa začala před několika dny a zájemci si už zhruba polovinu jejích kapacit zamluvili. "Celý projekt dostává díky páté etapě také jasnější kontury. Byty v budovách situovaných na levém břehu Mlýnského potoka jsou totiž již téměř hotové a nyní začneme stavět a prodávat byty také na březích řeky Moravy. Areál se tak bude pomalu uzavírat a vytvářet vnitroblok," uvedl Hlávka.

Bytová výstavba v Olomouckém kraji letos po loňském výrazném poklesu ožila. V kraji od ledna do března začala stavba 467 bytů, v meziročním srovnání o 44,6 procenta více. Tempo růstu bylo v prvním čtvrtletí nejvyšší mezi kraji. Za celý rok 2023 v Olomouckém kraji začala stavba 1475 bytů, ve srovnání s rokem 2022 o 34,6 procenta méně. V roce 2022 bytová výstavba v kraji naopak o třetinu vzrostla. Stavba bytů v posledních letech ožila hlavně v Olomouci, kde se nyní připravuje, staví či dokončuje několik velkých bytových projektů.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Stanislav Heloňa

Štítky stavba, byty, investice, územní řízení, Olomouc, Olomoucký kraj, projekt, bytový dům, developer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Developer chystá v Olomouci stavbu osmi domů s 381 byty. Požádal o zahájení územního řízení  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.