Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Pondělí 1. července 2024  |  Svátek má Jaroslava
Bez reklam

Šumperská nemocnice pořídila nové sanitky za dvacet milionů, obměnila většinu své flotily

Nové převozové sanitky za celkem 20 milionů korun pořídila šumperská nemocnice. Zdravotnické zařízení obnovilo flotilu svých vozidel z větší části hned dvanácti novými auty, které budou pacienty přepravovat nejen v domovském regionu, ale i do vzdálenějších oblastí České republiky. Kromě speciálního interiéru jsou vozy operující v podhůří Jeseníků vybavené také pohonem čtyř kol.

Podle mluvčí Nemocnice Šumperk Hany Hanke převážejí sanitní vozy pacienty nejčastěji k ambulantním vyšetřením do nemocnice nebo domů po propuštění ze zdravotnického zařízení. Využívají se ale také k dálkovým převozům pacientů, například ke specializovaným vyšetřením či do lázní. Každodenně vytížené vozy zvládnou za rok dohromady až milion kilometrů, jejich životnost se podle vedoucího Zdravotnické dopravní služby Nemocnice Šumperk Petra Štaigla pohybuje okolo deseti let. Vozový park zahrnuje 17 vozidel, do kterého se zařadilo dvanáct nových vozů Volkswagen Transporter. „V moderních sanitkách nechybí klimatizace, polohovatelná nosítka i sedačky pro převoz pacientů. Součástí výbavy jsou také nájezdové rampy, které se samy sklápí při nájezdu transportního lůžka do sanitky. Všechny vozy jsou také vybaveny pohonem 4 x 4 tak, aby v zimním období zvládly cestu do klimaticky náročnějších terénů zejména v podhůří Jeseníků,“ přiblížila mluvčí Hanke.

Fakultní nemocnice vybuduje nový onkologický pavilon. Přinese větší dostupnost moderní léčby

Lepší dostupnost moderní léčby, vyšší kapacitu ambulantní péče a zbrusu nový chemostacionář přinese nový pavilonu Onkologické kliniky Fakultní nemocnice Olomouc. Přijde na 325 milionů korun a hotový bude na přelomu let 2025 a 2026.

Podle Štaigla najede každá ze sanitek okolo pěti tisíc kilometrů měsíčně. „Například nejstarší vůz, který jsme nyní vyřadili, měl najeto neuvěřitelných 650 tisíc kilometrů,“ podotkl vedoucí zdravotnické dopravy a dodal: „Velká část přepravy probíhá hlavně na území šumperského regionu, nicméně pacienty vozíme prakticky po celém území České republiky. Spatřit je můžete třeba v Mariánských lázních nebo v Jablunkově. Díky novému designu a výraznému logu Nemocnice Šumperk jsou totiž prakticky nepřehlédnutelné.“

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Nemocnice Šumperk

Štítky Sanitky, převozové sanitky, Nemocnice Šumperk, doprava, zdraví, zdravotnická péče, Šumperk, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šumperská nemocnice pořídila nové sanitky za dvacet milionů, obměnila většinu své flotily  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.