Počasí dnes17 °C, zítra14 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Fakultní nemocnice vybuduje nový onkologický pavilon. Přinese větší dostupnost moderní léčby

Lepší dostupnost moderní léčby, vyšší kapacitu ambulantní péče a zbrusu nový chemostacionář přinese nový pavilonu Onkologické kliniky Fakultní nemocnice Olomouc. Přijde na 325 milionů korun a hotový bude na přelomu let 2025 a 2026.

Nový pavilon Onkologické kliniky Fakultní nemocnice Olomouc naváže na stávající ambulantní pavilon Hemato-onkologické kliniky v budově P3 v jižní části areálu. Na stavbu přispěje Evropská unie prostřednictvím Národního plánu obnovy částkou 217,9 milionu korun. 

Nový pavilon, který ponese označení P4, bude se sousedním pavilonem propojený spojovacími mosty. "Všichni bohužel víme, že nádorových onemocnění v naší společnosti stále přibývá a jejich léčba je velmi závislá na odpovídajících podmínkách včetně komfortního a moderního prostředí. K tomu by měl významně přispět právě nový pavilon a já věřím, že zde napíšeme co nejvíce lidských příběhů se šťastným koncem," vítá novou investici ředitel FN Olomouc Roman Havlík.

V nové budově bude ambulantní část Onkologické kliniky. "Hlavním cílem projektu je rozšíření kapacity chemostacionáře a zvýšení kapacity našich ambulancí. Nadále chceme udržet také oddělení preventivní onkologie, její ambulance se bude nacházet v přízemí a docházet sem budou pacienti po úspěšné onkologické terapii a také zájemci o preventivní programy časného záchytu nádorového onemocnění," popsala primářka Onkologické kliniky nemocnice Hana Študentová.

Šance pro pacienty po úrazech a mozkových příhodách. Fakultní nemocnice modernizuje rehabilitaci

Pacienti po úrazech všeho druhu, cévních mozkových příhodách nebo po operacích mozku budou mít ve Fakultní nemocnici v Olomouci lepší možnosti rehabilitace. Zařízení získalo dotaci přes 37 milionů korun a nakoupí nové vybavení na oddělení...

V dalších patrech bude ambulantní trakt, chemostacionář s lůžky, paliativní ambulance a sálek. V nejvyšším patře bude oddělení klinických studií a seminární místnost. Součástí objektu budou pracovny dvou psychologů, fyzioterapeuta a ambasadorky onkologických pacientů. "Nové prostory umožní rozšíření indikací v rámci celého spektra onkologických diagnóz, navíc jednotlivé části léčebného procesu budou individuálně zacíleny a pro konkrétního pacienta bude zvolena léčba šitá na míru s cílem optimálního výsledku a za udržení co nejvyšší kvality jeho života," vysvětlil přednosta Onkologické kliniky FN Olomouc Bohuslav Melichar.

Budova bude mít celkem šest podlaží budovu, počítá se s vegetační střechou a fotovoltaikou s výkonem 85,1 kWp. Součástí stavby je nové parkoviště se 134 místy, z toho osm pro elektroauta.

Ohodnoť článek

Foto Fakultní nemocnice Olomouc

Štítky pavilon, investice, stavba, léčba, klinika, rakovina, onkologie, Fakultní nemocnice Olomouc, pacient, Evropská unie, dotace, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fakultní nemocnice vybuduje nový onkologický pavilon. Přinese větší dostupnost moderní léčby  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.