Počasí dnes31 °C, zítra27 °C
Pondělí 22. července 2024  |  Svátek má Magdaléna
Bez reklam

Začátek prázdnin byl v Jeseníkách ve znamení úrazů. Lékaři ošetřili přes 90 lidí, nejčastěji šlo o zlomeniny

Začátek prázdnin poznamenal v Jeseníkách zvýšený počet úrazů. Lékaři během prodlouženého víkendu ošetřili devadesátku pacientů, nejčastěji šlo o zlomeniny zápěstí nebo kotníků, nechyběl ani otřes mozku.

Během prvního červencového víkendu zaznamenali lékaři chirurgické ambulance v jesenické nemocnici přes 90 pacientů. Nejfrekventovanějším úrazem byly zlomeniny zápěstí a kotníků, nechyběl ani otřes mozku. Žádné zranění nebylo natolik komplikované, aby byl nutný převoz na specializované pracoviště. Všichni pacienti byli propuštěni do domácího ošetřování, případně stačila krátká hospitalizace.

"Úrazy nejčastěji souvisely se sportováním, kdy řada lidí využila právě prodlouženého víkendu k pohybovým či turistickým aktivitám. Řadě úrazů se dá mnohdy předejít, stačí nosit při sportování helmu a chrániče, což mnoho lidí podceňuje. Také je důležité nepřeceňovat své schopnosti a přizpůsobit jízdu na kole terénu," nabádá zdravotní sestra chirurgické ambulance Veronika Schwarzerová.

Chirurgická pohotovost v Nemocnici AGEL Jeseník funguje o víkendu a o svátcích nepřetržitě v přízemí budovy v hlavním vestibulu nemocnice. 

VIDEO: Hasiči z Jeseníku se loučili se svým velitelem. U sboru strávil 33 let

Velitel hasičské stanice v Jeseníku Josef Jelínek odchází po 33 letech do civilu. Od roku 1991 zažil při své službě povodně, požáry i dopravní nehody. Jeho kolegové mu připravili poslední jízdu, při které se uhašením ohně mohl se svým sborem...

Ohodnoť článek

Foto AGEL

Štítky Jeseníky, víkend, úrazy, ošetření, zlomeniny, otřes, prázdniny, pacient, nemocnice, Jeseník, AGEL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začátek prázdnin byl v Jeseníkách ve znamení úrazů. Lékaři ošetřili přes 90 lidí, nejčastěji šlo o zlomeniny  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.