Počasí dnes23 °C, zítra23 °C
Pátek 2. srpna 2024  |  Svátek má Gustav
Bez reklam

Požár domu na Olomoucku: obyvatelé stavení se přiotrávili kouřem, zranili se i dva hasiči

, aktualizováno 12. července 2024, 14:45

V noci ze čtvrtku na pátek vyjíždělo sedm jednotek hasičů k požáru rodinného domu v obci Křelov nedaleko Olomouce, kde se plameny šířily v prvním patře budovy. Na místo zamířila i zdravotnická záchranná služba, dva lidé se nadýchali zplodin hoření.

V domě na Olomoucku hořelo kvůli nočnímu nabíjení čelovek. Požární hlásič zachránil tři životy

Klidný spánek obyvatel rodinného domu v Cholině nedaleko Litovle narušil za hluboké noci neodbytný zvuk požárního alarmu. Hlásič instalovaný v chodbě splnil svou klíčovou funkci, v obývacím pokoji totiž hořela pohovka, kterou zapálila technická...

V jedné z ulic v obci Křelov poblíž Fortu XVII vypukl krátce před třetí hodinou ráno požár, ke kterému zamířilo v první fázi sedm jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů. „Hasíme několika proudy požár v prvním patře domu. Požár je již lokalizován, na místo byla povolána pohotovost ČEZ a dochází ke střídání jednotek,“ informoval mluvčí Hasičského záchranného sboru Radek Buryánek s tím, že zásah si vyžádal obměnu jednotek kvůli vyšší potřebě použití dýchací techniky.

Hasiči a zdravotníci záchranné služby pomáhali také dvěma zraněným osobám, které se nadýchaly zplodin hoření. „Zranili se také dva hasiči – jeden dobrovolný a jeden profesionální. Jedno zranění bylo řezné, hasič byl na místě ošetřen a pokračoval v zásahu dále. Ve druhém případě se jednalo o pád, zdravotnická záchranná služba hasiče odvezla na vyšetření do nemocnice, ale nemělo by se jednat o nic vážného,“ sdělil mluvčí Buryánek. Ten doplnil, že příčina události je nadále předmětem vyšetřování. Hmotná škoda se podle prvotních odhadů bude pohybovat okolo hodnoty sedmi milionů korun, zásahem se podařilo hasičům uchránit majetek za další tři miliony.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje, FB SDH Velký Týnec

Štítky Hasiči, HZS Olomouckého kraje, požár, zásah, požár domu, požár Křelov, Olomouc, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Požár domu na Olomoucku: obyvatelé stavení se přiotrávili kouřem, zranili se i dva hasiči  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.