Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Hygienici kontrolovali dětské tábory v Olomouckém kraji. Na jednom měly děti zažívací potíže

Téměř devět tisíc dětí se letos dostane na tábory v Olomouckém kraji. Počet je zhruba stejný jako loni. Hygienici již vyrazili na kontroly a nezjistili závažné nedostatky, akorát na jednom z táborů se u účastníků vyskytly zažívací potíže.

K polovině července provozovatelé táborů nahlásili hygienické stanici Olomouckého kraje 96 akcí ve 139 turnusech s 8760 přihlášenými dětmi. Počet dětí meziročně mírně klesl i loni. Mírně ubylo i krátkodobějších akcí s menším počtem dětí. Letos jich je nahlášeno 16 v 25 turnusech, na které bylo přihlášeno 517 dětí. 

Hygienici sledují v táborech dodržování hygieny ve stravovacích i ubytovacích prostorech. "V období od 1. července do 15. července provedla Krajská hygienická stanice Olomouckého kraje 34 kontrol v souvislosti s letní dětskou rekreací. Na jedné zotavovací akci byl zaznamenán hromadný výskyt zažívacích potíží," uvedla mluvčí hygieniků Markéta Koutná

Loni do konce prázdnin nahlásili pořadatelé hygienikům přes 100 dětských táborů. Jeden z provozovatelů ho předčasně ukončil, protože účastníci měli zažívací potíže. Hygienici zaznamenali problémy i na dalších dvou táborech a jedné krátkodobější akci. Na jednom z táborů uložili za zjištěné nedostatky ve stravovacím provozu pokutu 1000 korun. Kontroly na ostatních táborech žádné problémy neukázaly.

Cena táborů v Olomouckém kraji se letos v meziročním srovnání zvýšila o stovky korun, na zájem rodičů to však vliv podle jejich provozovatelů nemělo. Řada nejpopulárnějších pobytových akcí byla často vyprodaná hned po jejich zveřejnění.

Koupaliště lákají návštěvníky. V Litovli je prodloužená otevírací doba, Penčice nabízí slevu na vstupném

V současných horkých dnech některá koupaliště v Olomouckém kraji vycházejí vstříc zvýšenému zájmu návštěvníků. V Litovli na Olomoucku je prodloužená otevírací doba, v Penčicích u Přerova zase dostanou slevu lidé, pokud přijedou autobusem.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Krajská hygienická stanice Olomouc

Štítky hygiena, kontroly, tábory, děti, Olomoucký kraj, dětský tábor, krajská hygienická stanice, Markéta Koutná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hygienici kontrolovali dětské tábory v Olomouckém kraji. Na jednom měly děti zažívací potíže  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.