Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. července 2024  |  Svátek má Marta
Bez reklam

Městská policie v Uničově má novou moderní služebnu. Přestavba přišla na šest milionů korun

Městská policie v Uničově na Olomoucku má novou služebnu. Z přízemí radnice se přestěhovala do jiného domu na Masarykově náměstí, kde dříve fungovalo knihkupectví. Přestavba za šest milionů korun počítá i s budoucím rozšiřováním operačního centra.

"Uničovská městská policie sídlí na nové adrese. Stále zůstává na Masarykově náměstí, avšak z přízemí radnice se přestěhovala do domu číslo 25, kde dříve fungovalo knihkupectví. Jde o dům se žlutou fasádou," sdělil mluvčí radnice Marek Juráň.

Nová služebna strážníkům poskytne komfortní a moderní zázemí. U vstupu je místnost pro projednávání přestupků, v operační části je mimo jiné pracoviště pro obsluhu kamerového systému, které je možné v budoucnu dále rozšiřovat. Policisté mají k dispozici také odpočinkovou zónu, kuchyňku či hygienické zázemí. 

Rekonstrukce domu začala letos koncem zimy. "Projekt se musel vypořádat s celou řadou problémů. Mimo jiné s tím, že objekt podléhá památkové ochraně, a bylo proto nutné respektovat mnoho omezení. Vybudování služebny Městské policie Uničov stálo přes šest milionů korun," dodal mluvčí radnice.

Uničovská městská policie začala fungovat koncem roku 2006, aktuálně má devět strážníků včetně velitele. 

(NE)OBYČEJNÍ: S chladnou hlavou do Francie. Střelec Jakub Kosek z Tovačova ladí formu pro paralympiádu

Do nabité startovní listiny paralympijský her v Paříži přibylo díky divoké kartě i jméno Jakuba Koska z Tovačova. Sportovní střelec a bývalý voják se pokusí v národních barvách zužitkovat bohaté zkušenosti z prestižních závodů i na největším...

Ohodnoť článek

Foto Město Uničov

Štítky městská policie, služebna, investice, rekonstrukce, Uničov, přestavba, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Městská policie v Uničově má novou moderní služebnu. Přestavba přišla na šest milionů korun  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.