Počasí dnes21 °C, zítra24 °C
Pondělí 5. srpna 2024  |  Svátek má Kristián
Bez reklam

Posílíme hlídky a zvýšíme počet strážníků i kamer, slibuje po sérii útoků problémové mládeže Šternberk

Po sérii útoků problémové mládeže radnice ve Šternberku slíbila, že ve městě posílí bezpečnost. Město chce rozšířit kamerový systém a zvýšit počet strážníků, policie posílí hlídky. Situace se vyhrotila před měsícem, kdy nezletilá dívka zmlátila další děvče, které skončilo v nemocnici.

Ve Šternberku na Olomoucku se v poslední době zvýšil počet incidentů, kdy malá skupina pachatelů napadá a ohrožuje obyvatele. "Chápeme obavy veřejnosti a sdílíme znepokojení. Situace je velmi komplikovaná, ale snažíme se využívat všechny možnosti, které nám současná legislativa dává. Pravidelně jednáme s partnery a veřejností, abychom našli účinná řešení," prohlásil starosta Šternberka Stanislav Orság (ODS).

Radnice jedná především s Policií ČR, ministerstvem vnitra a školství a koordinátory pro národnostní menšiny a romské záležitosti, město také zorganizovalo setkání s obyvateli.

Situace ve Šternberku se vyhrotila na začátku července, kdy poblíž centra nezletilá dívka bez varování zmlátila jiné děvče, které skončilo v nemocnici. "Tuto několika ranami udeřila do obličeje a následně ji měla také kopnout. Mladá slečna utrpěla zranění v oblasti obličeje,“ potvrdila policejní mluvčí Ivana Skoupilová. Případ policie vyšetřuje pro ublížení na zdraví a výtržnictví.

Teror mládeže ve Šternberku? Město řeší konflikty, po surovém útoku musela dívka do nemocnice

Dlouhodobě komplikovaná situace s problematickými mladistvými a nezletilými osobami gradovala minulý týden napadením dívky, která po agresivní útoku ze strany jiného děvčete skončila se zraněními v nemocnici. Město ve spolupráci s dalšími...

Radnice nyní slíbila, že ve městě zvýší bezpečnost. "Město plánuje navýšení počtu strážníků a asistentů prevence kriminality. Město instalovalo nové kamery, které pomáhají monitorovat problémové oblasti včetně koupaliště a ulic, kde byly v minulosti incidenty, a chystá instalovat další. Policie ve Šternberku posiluje hlídky z jiných útvarů. Jsme si však vědomi, že když je policie přítomna, riziková mládež se chová klidně a nedopouští se protiprávního jednání. Problémy nastávají, když hlídka není poblíž," uvedla na webu města mluvčí radnice Irena Černocká.

Stěhování problémových obyvatel do Šternberka ovšem radnice ovlivnit nedokáže. "Lokality, kde bydlí problémoví obyvatelé, jsou v soukromém vlastnictví. Žádná z těchto nemovitostí nepatří městu. Majitelé se neptají města, koho mohou ubytovat," vysvětlila Černocká.

Radnice chce přesto s majiteli domů jednat a do celého problému hodlá zapojit také neziskové organizace, koordinátory pro národnostní menšiny a romské záležitosti, vládní zmocněnkyni pro záležitosti romské menšiny a rovněž ministerstva školství a vnitra.   

"Je důležité, aby byl každý případ řádně nahlášen a my garantujeme, že nic nezůstane zameteno pod koberec," slíbil také styčný důstojník pro problematiku menšin z Policejního prezidia Dalibor Horský

Ohodnoť článek

Foto poskytla Městská policie Šternberk

Štítky útoky, napadení, dívka, zranění, nemocnice, komunita, Šternberk, Olomoucký kraj, policie, Stanislav Orság, ODS, Ministerstvo vnitra České republiky, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky, Policejní prezidium České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Posílíme hlídky a zvýšíme počet strážníků i kamer, slibuje po sérii útoků problémové mládeže Šternberk  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.