Počasí dnes26 °C, zítra27 °C
Pátek 9. srpna 2024  |  Svátek má Roman
Bez reklam

Melouny se letos povedly, bylo dostatek sluníčka, láká pěstitel na samosběr do Vojnic

Ve Vojnicích na Olomoucku si o víkendu přijdou na své milovníci melounů, proběhne zde samosběr. Pěstitel Ladislav Kašpar upozorňuje, že letošní úroda se zvlášť povedla, protože bylo dostatek sluníčka. Na konec srpna chystá ještě sběr cibule a rajčat.

"Půjde o klasický samosběr, kdy si každý může vybrat meloun, jaký chce. Čerstvý meloun má nedostižnou chuť, nikde jinde takový nekoupíte. Neočekávám ale nějaké komplikace, lidé už jsou zvyklí. Samozřejmě ráno jich přijde více, ale později přes den už bude klid," vysvětluje pěstitel Ladislav Kašpar.

Cena je 10 korun za kilogram, pokud si zájemci odnesou více než 15 kilogramů melounů, cena klesne na 8 korun. Samosběr bude probíhat v sobotu a v neděli od osmi hodin od rána do pěti až do šesti hodin do odpoledne podle zájmu. Zemědělec ve Vojnicích pěstuje speciální holandskou odrůdu melounů vyšlechtěná právě na naše chladnější pásmo. "A letos se úroda opravdu povedla, bylo dostatek sluníčka," podotkl Kašpar.

Melouny pěstuje od začátku, a to i v době, kdy ještě ani nebyl samosběr, protože je má rád. "Neočekávám z nich nějaké zisky, například loni nám hraboši devadesát procent úrody sežrali, letos je však melounů spousta," řekl pěstitel.

Na konci srpna pak chystá ve Vojnicích ještě samosběr cibule a rajčat.

Méně druhů a speciální ceník. Samosběr zeleniny na Hané po loňském náporu čekají změny

Loňský obrovský zájem zákazníků o samosběr pestré škály čerstvé zeleniny vyvolal ve Vojnicích na Olomoucku kolaps dopravy a pro pořádajícího pěstitele Ladislava Kašpara a jeho tým byl náročnou zkouškou. Pro letošní rok na svých polích nabídku...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto poskytl Ladislav Kašpar

Štítky samosběr, meloun, Vojnice, pěstitel, Olomoucký kraj, víkend

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Melouny se letos povedly, bylo dostatek sluníčka, láká pěstitel na samosběr do Vojnic  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.