Počasí dnes31 °C, zítra33 °C
Úterý 13. srpna 2024  |  Svátek má Alena
Bez reklam

ProOlomouc stáhlo z voleb aktivistku, která šla proti sponzorovi. Nechce pracovat týmově, vysvětlilo hnutí

ProOlomouc stáhlo z kandidátky pro krajské volby svou podporovatelku Lenku Introvič, která v okrajové čtvrti Olomouce v Chomoutově organizovala petici proti jednomu ze sponzorů hnutí. Soukromá firma zde chce rozšířit kapacitu zdejšího průmyslového areálu a lidé se obávají zvýšené dopravy a hluku.

Obyvatelé olomoucké okrajové čtvrti Chomoutov se postavili proti rozšíření kapacity místního areálu společnosti Švarc Holding Group. Obávají se zvýšené dopravy nákladních vozů v obydlené oblasti a hluku. Jednou z organizátorek petice byla Lenka Introvič, registrovaná podporovatelka a sponzorka hnutí ProOlomouc, které spoluovládá olomouckou radnici. Podporovatelem a sponzorem hnutí ProOlomouc je rovněž jednatel společnosti Švarc Holding Group Petr Švarc.

Petici podepsalo 130 lidí, podpisy putovaly na magistrát a stavební úřad. Odpůrci zorganizovali i vlastní sčítání dopravy v Chomoutově a Introvič oslovila náměstka primátora Olomouce a lídra hnutí ProOlomouc Tomáše Pejpka"Potvrdil, že o záměru ví, ale nenabídl řešení. Upozornil mne nicméně, že investor je sponzorem hnutí," tvrdí Introvič.

Původně byla aktivistka na 44. místě kandidátky hnutí pro blížící se krajské volby. Rada hnutí ProOlomouc ji však z krajské kandidátky stáhla. "Jako důvod stažení mi Tomáš Pejpek uvedl občanský aktivismus. Nechápu to, je to absurdní. Petice je zcela legální nástroj, jak upozornit na problém," ohradila se Introvič. Argumentuje také tím, že ke spolupráci s aktivisty se hnutí hlásí na svém webu a spolupráci s občany má i ve formuláři k registraci příznivců.

Spor o chodníky, sila a kamiony: část občanů Chomoutova peticí bojuje proti úpravě průmyslového areálu

Rozruch vzbudil v části Chomoutova, okrajové městské čtvrti Olomouce, záměr rozšíření kapacit v průmyslovém areálu na výrobu směsí pro lité podlahy. Lidé ze sousedství se obávají nárůstu nákladní dopravy a upozorňují na nedostatečnou šíři silnice...

"Pro naše hnutí jde o dost specifickou situaci, neboť paní Lenka Introvič i pan Petr Švarc jsou registrovanými příznivci našeho hnutí a oba dříve podpořili hnutí finančně. Ke stažení paní Introvič z kandidátky do voleb do krajského zastupitelstva jsme přistoupili poté, kdy u nás v hnutí neproběhla debata o dopravním problému a o možnostech, jak jej řešit, avšak rada města byla oslovena občanskou peticí organizovanou paní Introvič. K působení v zastupitelstvech kraje i města je třeba nejen chuť plnit volební program, ale i ochota pracovat týmově," vysvětlil Pejpek.

Slíbil zároveň, že problému dopravy v Chomoutově chce v každém případě řešit. "Budeme k němu přistupovat na základě úplných informací, které dosud samospráva města nemá k dispozici, se snahou dopravní situaci zlepšit, a přitom jednat v mantinelech férovosti k těm, kdo v Chomoutově bydlí i podnikají," dodal náměstek Pejpek.

Ohodnoť článek

Foto Stanislav Heloňa

Štítky petice, investor, aktivistka, kandidátka, volby, kraj, Chomoutov, doprava, ProOlomouc, Olomouc, Tomáš Pejpek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ProOlomouc stáhlo z voleb aktivistku, která šla proti sponzorovi. Nechce pracovat týmově, vysvětlilo hnutí  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.