Počasí dnes30 °C, zítra31 °C
Pondělí 12. srpna 2024  |  Svátek má Klára
Bez reklam

Devětadvacetiletý muž chtěl skočit ze střechy ve Fakultní nemocnici. Dvě hodiny napětí ukončil vyjednavač

Drama se včera ráno odehrálo ve Fakultní nemocnici v Olomouci. Ze střechy jedné z budov chtěl skočit devětadvacetiletý muž. Okamžitě s ním začali mluvit policisté a strážníci, přijel i policejní vyjednavač, který ho po dvou hodinách přesvědčil, aby slezl dolů. Muž skončil v péči lékařů.

Policisté dostali oznámení o muži stojícím na střeše jedné budovy v areálu Fakultní nemocnice v Olomouci v neděli po páté hodině ráno.

"Po příjezdu na místo se na římse nacházel muž, který vypadal, že je rozhodnutý skočit dolů. Hlídky okamžitě zajistily okolí budovy a zamezily příjezdu vozidel do areálu nemocnice z Hněvotínské ulice," popsala mluvčí policie Ivana Skoupilová.

S mužem nejprve začali mluvit přítomní policisté a strážníci městské policie a snažili se ho přesvědčit, aby neskákal dolů a z římsy slezl. "Následně se na místo dostavil policejní vyjednavač, který si celou událost převzal. Tomu se podařilo téměř po dvou hodinách vyjednávání devětadvacetiletého muže přesvědčit, aby nalezl na plošinu hasičů a společně s policistou sjel bezpečně dolů," dodala mluvčí policie.

Města hlídají chytré kamery. Přerov a Prostějov dávají do modernizace systémů miliony korun

Modernizace za přibližně osm milionů korun by se měl v několika etapách dočkat městský kamerový systém v Přerově. Operátoři městské policie tak dostanou do rukou nové detekční a analytické funkce, systém například upozorní na ležící osoby,...

Důležitou roli sehráli strážníci. "Osoba nacházející se na střeše prádelny komunikovala s policisty a najednou si vyžádala našeho kolegu. Ten se za ním vydal na střechu a během půl hodiny se snažil připravit půdu pro policejního vyjednavače," podotkl mluvčí Městské policie Olomouc Petr Čunderle.

Podle předběžných informací se mladý muž ocitl v tíživé životní situaci. Muže si nakonec převzali do péče zdravotníci.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto poskytla Fakultní nemocnice Olomouc

Štítky sebevrah, střecha, skok, fakultní nemocnice, Fakultní nemocnice Olomouc, římsa, policie, městská policie, hasiči

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Devětadvacetiletý muž chtěl skočit ze střechy ve Fakultní nemocnici. Dvě hodiny napětí ukončil vyjednavač  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.