Počasí dnes30 °C, zítra31 °C
Pondělí 12. srpna 2024  |  Svátek má Klára
Bez reklam

Jak může pomoci umělá inteligence? Univerzita Palackého pořádá letní kurzy AI

Přínosy i rizika nástrojů umělé inteligence přiblíží speciálním letními kurzy zájemcům Univerzita Palackého v Olomouci. V laboratoři UP_LAB v nové budově Envelopa Hub proběhnou semináře i přednášky určené nejen pro mládež a dospělé, ale také pro seniory. Souvislosti dynamicky se rozvíjejícího oboru osvětlí praktickou interaktivní formou odborníci z olomoucké Pevnost poznání.

„Kurzy jsou připraveny pro všechny věkové skupiny. Zájemcům poodhalí různorodost AI nástrojů a pomohou jim i vyhodnotit jejich originální jazykový profil,“ uvedl mluvčí univerzity Egon Havrlant.

Kurz AI pro zájemce v kategorii od 12 let se chystá 22. srpna. Půjde o prakticky vedený blok, účastníci se seznámí s generativními AI modely a za odborné asistence lektorek a lektorů si vyberou takový, který jim bude v životě nejlepším pomocníkem. „Vyzkoušet si mohou i analýzu vlastních textů, která jim umožní lépe identifikovat jejich originální autorský styl, jeho silné i ty slabší stránky,“ doplnili zástupci UP.

Prostějovsko má finalistu v anketě Strom roku. Lípa v Bousíně pamatuje nucené válečné vysídlení obce

Olomoucký kraj má svého zástupce v populární anketě Strom roku, kterou pořádá Nadace Partnerství. Do finálové fáze hlasování se dostala Lípa svobody v Bousíně na Prostějovsku, která je němým pamětníkem pohnutého osudu regionu u vojenského...

Pro seniory bude kurz 19. srpna. Půjde o interaktivní diskusi, jejímž cílem je seznámit starší generaci s pojmem umělá inteligence i s tím, jaké pozitivní či negativní vlivy může mít na společnost.

Pevnost poznání kurzy nabízí ve spolupráci s platformou Deepeffects.ai , za kterou stojí vědecký tandem Dan Faltýnek a Lucie Krystková. Kurzy mají omezenou kapacitu, proto je nutné si předem rezervovat místo, dodal mluvčí univerzity.

UP_LAB kromě kurzů AI nabízí možnost vyzkoušet si práci s 3D technologiemi, roboty na bázi micro:bit, virtuální a augmentovanou (rozšířenou) realitou nebo vakuovou vývěvou.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto poskytla Pevnost poznání

Štítky Pevnost poznání, akce, kurz, přednáška, umělá inteligence, AI, Univerzita Palackého, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jak může pomoci umělá inteligence? Univerzita Palackého pořádá letní kurzy AI  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.