Počasí dnes33 °C, zítra30 °C
Středa 14. srpna 2024  |  Svátek má Alan
Bez reklam

Nová městská čtvrť u výpadovky na Mohelnici. Developer oznámil výstavbu více než dvou tisíc bytů

Novou městskou čtvrť chce v Olomouci u výpadovky na Mohelnici postavit soukromý investor. V rámci projektu Green City Olomouc by zde ve finále mělo vzniknout přes dva tisíc bytů pro více než pět tisíc obyvatel. Projekt za stamiliony obsahuje také přes šedesát obchodů a komerčních jednotek, mateřskou a základní školu a nový park.

"Předmětem záměru je výstavba obytné zóny včetně budov občanské vybavenosti. Celkem je plánováno 2107 bytových jednotek pro 5104 obyvatel. Dále je navrženo 64 komerčních jednotek s předpokládaným počtem zaměstnanců 78. Celkem bude vystavěno 2188 parkovacích a garážových stání pro osobní automobily," uvedl v dokumentaci EIA Tomáš Šrom z odboru životního prostředí a zemědělství Krajského úřadu Olomouckého kraje.

Celkově jde o plochu 235 tisíc metrů čtverečních, zastavěná má být asi pětina území.

Celý plán má podporu olomoucké radnice. Město počítá se výstavbou mateřské a základní školy a například i nového parku. "V rámci řešeného území je vymezen prostor pro budoucí výstavbu mateřské a základní školy a další budovy pro veřejné a komerční účely a městský park. Jedná se o záměr Statutárního města Olomouc," stojí v záměru EIA.

Dostupné bydlení v Hanušovicích. Město odstartovalo stavbu prvních družstevních bytů

Ojedinělý projekt dostupného bydlení odstartovaly Hanušovice na Šumpersku. Lidem nabídnou za velmi výhodných podmínek družstevní byty, které po zaplacení přejdou do jejich vlastnictví. Město, které trápí nezaměstnanost, tak chce přilákat nové...

Za projektem stojí olomoucká společnost Objekt-Invest, přesná výše investice zatím není známa. Developer počítá se zahájením výstavby první etapy v roce 2027, celkem má projekt pět etap, poslední by měla být zahájena v roce 2037.

"Záměr představuje polyfunkční celek, který zahrnuje jak bydlení, tak služby, obchody, školství či administrativu a je doplněný dostatečným množstvím zelených ploch a veřejných prostranství. Záměr je v souladu s územním plánem statutárního města Olomouc a příslušným regulačním plánem. Nejvýznamnější možné vlivy jsou spojené s hlukovým zatížením lokality a se znečišťováním ovzduší v období výstavby," stojí v oznámení o posuzování vlivů na životní prostředí.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto dokumentace EIA Green City Olomouc/Alfaprojekt Olomouc

Štítky byty, výstavba, stavba, čtvrť, Mohelnice, developer, projekt, záměr, EIA, Olomoucký kraj, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová městská čtvrť u výpadovky na Mohelnici. Developer oznámil výstavbu více než dvou tisíc bytů  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.