Počasí dnes25 °C, zítra30 °C
Pondělí 19. srpna 2024  |  Svátek má Ludvík
Bez reklam

Vrchní sestra prostějovské chirurgie je ve finále celostátní ankety. Specializuje se i na léčbu dekubitů

Prestižní anketa Sestra roku, má také v letošním roce finalistku z Olomouckého kraje, kterou se stala Lenka Kolářová z prostějovské nemocnice. Na tamním chirurgickém oddělení vede coby vrchní sestra tým šedesáti lidí, zaměřuje se také na vývoj jednotné elektronické dokumentace chronických ran a proleženin.

Soutěž Sestra roku je především poděkováním zdravotníkům a zdravotnicím za jejich náročnou a obětavou práci. V aktuálním ročníku je mezi finalistkami kategorie Sestra v přímé ošetřovatelské péči také Lenka Kolářová, která pracuje jako vrchní sestra chirurgického oddělení Nemocnice AGEL Prostějov. V prostějovském zdravotnickém zařízení začínala na traumatologickém oddělení, kam přišla po maturitě v roce 1985. Od roku 2017 působí na pozici vrchní sestry a ve spolupráci s IT pracovníky se věnuje vývoji jednotné elektronické dokumentace chronických ran a dekubitů. „Problematika chronických ran a dekubitů mě vždy zajímala, a není pro mě větší odměna, než když odchází spokojený pacient se zhojeným defektem,” prozradila Lenka Kolářová, jejíž tým zajišťuje na chirurgii péči pro pacienty na celkem 52 lůžkách.

Stop dekubitům. Olomoucká fakultní nemocnice poradí jak bojovat s proleženinami

Dekubity neboli proleženiny představují problém, se kterým se potýkají pacienti i ošetřující zdravotníci či lidé, kteří pečují o své blízké. Poznatky a informace ke zmírnění takzvaných chronických ran nabídne v pátek na osvětové akci Fakultní...

„Své zkušenosti, nové poznatky, dovednosti a teoretické znalosti výborně uplatnit v praxi. Je koordinátorkou a odbornicí na problematiku nehojících se ran a proleženin pro všechny nemocnice skupiny AGEL,” vyzdvihla na webových stránkách práci a přístup své kolegyně hlavní sestra prostějovské nemocnice Marie Jouklová.

„Láska k chirurgii mi vydržela po celou dobu a nedovedu si představit, že bych pracovala jinde. I když je moje pozice spojena spíše s manažerskou činností, vždycky se ráda vracím k lůžku pacienta nebo na ambulanci. U nás na chirurgii máme výborný kolektiv, sestřičky jsou spokojené a já s nimi,“ uvádí ve svém medailonku Lenka Kolářová.  

Soutěž Sestra roku je určena všeobecným sestrám, porodním asistentkám, praktickým sestrám a dalším nelékařským zdravotnickým pracovníkům, kromě kategorií hodnocených porotou zahrnuje také online hlasování veřejnosti. Vítězka ankety obdrží titul Sestra mého srdce. V roce 2022 zamířilo toto ocenění do Olomouce, největší podporu získala Dagmar Hetclová, vrchní sestra I. interní kliniky - kardiologické Fakultní nemocnice Olomouc. Aktuální hlasování na webu soutěže Sestra roku probíhá do poloviny října, o týden později proběhne v Praze slavnostní galavečer, po kterém budou známy výsledky jednotlivých částí soutěže.

Ohodnoť článek

Foto poskytla Soutěž Sestra roku

Štítky Zdraví, nemocnice, anketa, Sestra roku, Sestra mého srdce, hlasování, nemocnice Prostějov, Nemocnice AGEL Prostějov, Lenka Kolářová, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vrchní sestra prostějovské chirurgie je ve finále celostátní ankety. Specializuje se i na léčbu dekubitů  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.