Počasí dnes27 °C, zítra25 °C
Úterý 20. srpna 2024  |  Svátek má Bernard
Bez reklam

Mohelnice zuří. ČEZ nechal zbytečně uzavřít jednu z ulic v centru, měsíc se tam vůbec nic nedělo

Mohelnici na Šumpersku rozčílila společnost ČEZ Distribuce, která kvůli připojení nové trafostanice nechala úplně zbytečně uzavřít jednu z ulic v centru. Měsíc se tam totiž vůbec nic nedělo. Podobné praktiky hodlá zdejší radnice do budoucna zarazit a začala již připravovat příslušnou vyhlášku.

Smetanova ulice v centru Mohelnice je uzavřena již měsíc, ale za celou dobu se zde ani jednou nekoplo do země. Společnost ČEZ Distribuce tudy povede kabel k nové trafostanici, která bude stát v sousedství opravované městské knihovny. 

"Podali si žádost o uzavírku ulice Smetanovy, která vypršela tuto neděli. Už je to měsíc zavřené, jsou tam zákazové značky, ale ani jednou tam nekopli do země. Lidé jsou naštvaní, radnice za to nemůže. Je to hrůza a děs," rozčiluje se starosta Mohelnice Pavel Kuba (Mohelnická demokracie, nez.). 

O připojení knihovny se podle něho jedná už od roku 2019. "Za pět let nejsou schopni postavit jednu trafostanici. Nyní zbytečně uzavřeli část ulice, což městu a jeho občanům značně znepříjemnilo život. Musela být prodloužena lhůta pro dokončení ulic Hřebíkářská a U Brány o více než měsíc," popisuje komplikace starosta.

ČEZ tvrdí, že za zdržení nemůže. "Z důvodu dlouhým majetkoprávních vypořádání nebylo možné zahájit stavební práce dříve. Termín realizace je stanoven do konce listopadu. Ulice Smetanova byla plánována jako vstupní bod do pozemků města, až na základě požadavku města bylo vše přeorganizováno. Město Mohelnice požádalo o zahájení prací v Hřebíkářské ulici skrze další koordinaci výstavby," vysvětlila mluvčí skupiny ČEZ Soňa Holingerová.

Mohelnice opět rozjela zablokovanou stavbu knihovny. Zdražila na 60 milionů, hotová bude za rok v létě

V Mohelnici na Šumpersku se po problémech se stavební firmou opět rozběhla zablokovaná výstavba nové knihovny. Původní dodavatel práce nedokončil, radnice proto najala novou firmu. Knihovna se tak prodražila a bude hotová asi o rok a půl později....

Za komplikace a zdržení se ČEZ přesto obyvatelům Mohelnice omluvil. "Budeme se snažit práce uspíšit co nejdříve," slíbila mluvčí.

Starosta Mohelnice Kuba tvrdí, že o uzavírce Smetanovy ulice nevěděl, stejně má omezené pravomoci. Do budoucna ovšem radnice podobné praktiky a zbytečné uzavírky hodlá zarazit. "Nyní se jeden úředník vymlouvá na druhého, v radě města proto budeme schvalovat vyhlášku, která stanoví, že každý, kdo bude chtít omezit pěší nebo automobilovou dopravu, bude muset dodat přesný harmonogram, který posoudíme. Bude s tím spojená také kauce. Takže až si ČEZ podá novou žádost o uzavírku, zaplatí kauci, protože takhle to není možné dělat," prohlásil starosta.

Samotná oprava městské knihovny se kvůli komplikacím v centru města a kvůli dalším okolnostem protáhne. Původně ji chtěla radnice slavnostně otevřít už letos v září, nyní se termín posunul na druhou polovinu října.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto poskytlo Město Mohelnice

Štítky uzavírka, omezení, kritika, radnice, Mohelnice, nečinnost, ČEZ, okres Šumperk, ČEZ Distribuce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mohelnice zuří. ČEZ nechal zbytečně uzavřít jednu z ulic v centru, měsíc se tam vůbec nic nedělo  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.