Počasí dnes25 °C, zítra30 °C
Pondělí 19. srpna 2024  |  Svátek má Ludvík
Bez reklam

Konec útoků ve Šternberku? Radnice v problémových lokalitách rozšíří kamerový systém

Po sérii útoků problémové mládeže radnice ve Šternberku na Olomoucku rozhodla, že do ulic pořídí tři nové kamery. Reagovala tak na výsledky dotazníků z veřejného setkání o bezpečnosti ve městě. Nové kamery by měly fungovat už v září.

“Vedení města rozhodlo po veřejném setkání k tématu bezpečnosti o pořízení tří nových kamer, dvě budou instalovány v ulici ČSA, třetí kameru umístíme do Obloukové ulice. Pokud vše proběhne bez problémů, kamery by mohly být do monitorovacího systému zapojeny již během září," potvrdil starosta Šternberka Stanislav Orság (ODS). Radnice již začala připravovat technické řešení.

Ve Šternberku se v poslední době zvýšil počet incidentů, kdy malá skupina pachatelů napadá a ohrožuje obyvatele. Situace se vyhrotila na začátku července, kdy poblíž centra nezletilá dívka bez varování zmlátila jiné děvče, které skončilo v nemocnici. "Tuto několika ranami udeřila do obličeje a následně ji měla také kopnout. Mladá slečna utrpěla zranění v oblasti obličeje," potvrdila policejní mluvčí Ivana Skoupilová. Případ policie vyšetřuje pro ublížení na zdraví a výtržnictví.

Radnice reagovala rychle, začala jednat především s policií, ale i ministerstvem vnitra a školství a koordinátory pro národnostní menšiny a romské záležitosti, město také na konci července zorganizovalo setkání s obyvateli.

Teror mládeže ve Šternberku? Město řeší konflikty, po surovém útoku musela dívka do nemocnice

Dlouhodobě komplikovaná situace s problematickými mladistvými a nezletilými osobami gradovala minulý týden napadením dívky, která po agresivní útoku ze strany jiného děvčete skončila se zraněními v nemocnici. Město ve spolupráci s dalšími...

Rozšíření kamerového systému lidé navrhovali jako jedno z možných opatření. Dotazníkového šetření se zúčastnila padesátka obyvatel. "Nejčastěji se lidé setkávají s vandalismem a verbálním obtěžováním, fyzické násilí naštěstí nepatří k většinové zkušenosti. To vše ale přispívá ke sníženému pocitu bezpečí a násilné incidenty, které se v poslední době staly, rozhodně nebereme na lehkou váhu. Násilí nebudeme tolerovat," prohlásil starosta.

Diskuse odhalila problematické lokality, nejčastěji lidé zmiňovali centrum města a ulici ČSA, na dalším místě je ulici Oblouková. "Právě v těchto lokalitách budou instalovány kamery," dodal Orság.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto poskytl pixabay.com

Štítky Šternberk, útok, mládež, série, kamerový systém, policie, dohled, radnice, Olomoucký kraj, Stanislav Orság, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radnice ve Šternberku v problémových lokalitách rozšíří kamerový systém. Fungovat bude už od září  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.