Počasí dnes28 °C, zítra32 °C
Pátek 23. srpna 2024  |  Svátek má Sandra
Bez reklam

Ze starých továren byty a restaurace s wellness. Investor jedná s Loučnou nad Desnou o změně územního plánu

Desítky milionů korun hodlá v Loučné nad Desnou na Šumpersku investovat skupina Salutem Group, která chce ve zdejším zchátralém průmyslovém areálu vybudovat bydlení s odpočinkovým centrem, wellness a restaurací. S vedením obce, ve které již postavila apartmány, jedná o změně územního plánu.

Realitní investiční skupina Salutem Group nedávno v Loučné nad Desnou dokončila revitalizaci zchátralého průmyslového areálu, kde vybudovala téměř tři desítky horských bytů. V sousedních Rejhoticích pak opravila vilu s dalšími bytovými jednotkami. Nyní chce pokračovat v další části starého průmyslového areálu.

V lokalitě jsou v současné době ruiny továrních hal, které již dlouho hyzdí obec. Po revitalizaci by zde mohlo být dostupné bydlení, volnočasové centrum s wellness nebo restaurace či prodejna regionálních potravin. Skupina potvrdila, že hodlá investovat desítky milionů korun.

"Chceme propojit horní a dolní část obce. Místo zchátralých továren do obce přinášíme dostupné bydlení, služby a volnočasové aktivity. Rozhodně nechceme stavět stovky bytů, udělat z oblasti druhý Špindlerův Mlýn a výstavbou změnit jedinečný charakter obce. Potřebujeme však změnu územního plánu, o které jednáme už od roku 2021. Zatím však bez úspěchu. Za současného stavu tady zůstanou pouze polorozpadlé ruiny z doby průmyslové revoluce," vysvětluje spoluzakladatel skupiny Salutem Group, který sám pochází z nedalekého okolí pochází, Jaroslav Ton.

Loučná nad Desnou kvete od jara do podzimu. Obec vsadila na zeleň a dostala Zelenou stuhu

Obec Loučná nad Desnou, přezdívaná jako brána do Jeseníků, je téměř ze všech stran obehnaná hradbou hor. Na každém kroku zde dýchá panenská příroda, louky a hluboké lesy a vedení obce podniká všechny kroky k tomu, aby to tak zůstalo i do budoucna....

Loučná nad Desnou je plánu nakloněna, potřebuje akorát ošetřit výšku a počet nových budov. "V zastupitelstvu jsme se shodli na změně územního plánu v části areálu, v další části investor navrhuje celkem hodně nemovitostí a my narážíme na možnost zastavitelnosti území, zda to vůbec lze. Zároveň jde o nastavení regulativů, aby tam lidé, co tam bydlí, neměli tří nebo čtyřpatrové budovy za okny. Ale o tom jsme předběžně s investorem mluvili, aby ty budovy měli jen určitou výšku," vysvětlil místostarosta Loučné nad Desnou Martin Přidalík.

Plán na stavbu nejen apartmánů, ale i zábavního centra a další infrastruktury obec podle něho podporuje. Jiný zanedbaný areál naproti koupila obec sama a chce ho rovněž opravovat. 

Loučná nad Desnou je vyhledávaným turistickým centrem v Jeseníkách, kde je moderní lyžařský areál a v létě slouží jako výchozí bod pro pěší a cyklistické výlety. "Nechceme stavět gigantická střediska na zelené louce. Naopak chceme zachovat původní zástavbu v souladu s přírodou a nádhernou krajinou," slibuje Jaroslav Ton, zakladatel ryze české investiční skupiny, která se zaměřuje na revitalizaci brownfieldů.

Ohodnoť článek

Foto poskytla Salutem Group

Štítky investice, apartmán, wellness, Loučná nad Desnou, Jeseníky, územní plán, restaurace, továrna, revitalizace, okres Šumperk, byt, bydlení, Desná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ze starých továren byty a restaurace s wellness. Investor jedná s Loučnou nad Desnou o změně územního plánu  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.