Počasí dnes31 °C, zítra28 °C
Sobota 31. srpna 2024  |  Svátek má Pavlína
Bez reklam

Do Olomouce míří na Sigmu přes dva tisíce Baníkovců. Policie chystá rozsáhlá opatření

Nejen olomoučtí fotbalisté se chystají na nedělní souboj s tradičním rivalem z Moravskoslezského kraje – Baníkem Ostrava. Opatření chystají také bezpečnostní složky, republikoví a městští policisté budou dohlížet nad pořádkem ve městě i plynulostí dopravy. Na Hanou se chystají přibližně dva tisíce Baníkovců, Andrův stadion má blízko k vyprodání dvanáctitisícové kapacity.

Utkání SK Sigma Olomouc – FC Baník Ostrava začne v neděli od 14:30, již předtím budou probíhat opatření při přesunu fanoušků na stadion a jejich pohybu po hanácké metropoli. „Utkání bylo ze strany Policie České republiky vyhodnoceno jako rizikové, čemuž bude odpovídat i opatření, na které se policisté připravují. Do bezpečnostního opatření jsou zařazeni policisté pořádkové služby, včetně pořádkových jednotek, dále policisté kriminální a dopravní služby, policejní psovodi a policisté z antikonfliktního týmu. Olomoucké policisty budou posilovat kolegové z Moravskoslezského kraje. Na opatření se v součinnosti s Policií České republiky podílejí také strážníci Městské policie Olomouc. Jsme v úzkém kontaktu s fotbalovými kluby a pořadatelskou službou na stadionu,“ popsal policejní mluvčí Libor Hejtman.

Olomoucký tým čeká zápas po čtrnácti dnech, venkovní duel s Plzní si soupeř nechal odložit kvůli účasti v předkole Evropské ligy. Sigmáci vyhlíží vypjatou bitvu se silným protivníkem, loni na utkání dorazilo 10 tisíc fanoušků, radovali se ale Baníkovci po výsledku 0:3. Po náročném tréninkovém bloku budou chtít Hanáci pokračovat ve skvělém vstupu do nového ročníku nejvyšší české soutěže. „Je to výjimečný a prestižní zápas, je to derby. Věřím, že navážeme na předchozí dvě vítězství na domácím hřišti. Nebude to nic jednoduchého, ale očekáváme skvělou kulisu a atraktivní duel,“ uvedl na klubovém webu trenér Sigmy Tomáš Janotka.

VIDEO: Mistr Uličný, hráči v montérkách. Olomoučtí fotbalisté natočili originální pozvánku na duel s Baníkem

V dalším kole nejvyšší české soutěže se fotbalisté Sigmy Olomouc chystají na pikantní duel s Baníkem Ostrava. Na Hanou by měly v neděli dorazit přibližně dva tisíce fanoušků soupeře, kapacita Androva stadionu už se znatelně plní. Zájem o vypjaté...

V pátek zbývalo podle mluvčího SK Sigma Olomouc Jiřího Fišary pouze pár stovek posledních volných vstupenek na nedělní utkání. Fanouškům Baníku vyhradil obdobně jako v předchozích letech olomoucký klub celou tribunu sever, která má kapacitu až 3800 míst. V internetovém předprodeji bylo na tuto část stadionu k dispozici v sobotu odpoledne ještě okolo 1400 vstupenek. „Myslím, že nás požene větší počet diváků, ze kterých věřím, že se stanou i fanoušci. Věřím, že kluky poženou za vítězstvím a dobrým výkonem. Pevně doufám, že se naši nebudou chtít nechat zahanbit. Dobrá atmosféra vždycky vystřelí úroveň utkání o level nahoru,“ uvažoval kouč Sigmy.

Značná část příznivců Ostravy by měla dorazit kolem 12. hodiny na olomoucké vlakové nádraží a poté směřovat na stadion. „Policisté budou monitorovat příjezd fanoušků do Olomouce i pohyb po městě, a to jak před zahájením, tak i po skončení utkání. Jedná se zejména o preventivní opatření, jehož cílem je zajištění veřejného pořádku ve městě, bezpečnost občanů a také plynulý a bezpečný provoz na silnicích. Vyzýváme všechny, aby se řídili pokyny policistů,“ doplnil mluvčí Policie ČR Hejtman.

Ohodnoť článek

Foto Stanislav Heloňa

Štítky Sport, fotbal, Sigma, Sigma Olomouc, Baník Ostrava, první liga, Chance liga, fanoušci, předprodej, Olomouc, Policie ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Olomouce míří na Sigmu přes dva tisíce Baníkovců. Policie chystá rozsáhlá opatření  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.