Počasí dnes30 °C, zítra32 °C
Pondělí 2. září 2024  |  Svátek má Adéla
Bez reklam

Tragické prázdniny na silnicích: v Olomouckém kraji zemřelo deset lidí, dvakrát více než loni

Dopravní nehody s nejvážnějšími následky si v Olomouckém kraji vyžádaly letos v létě deset lidských životů, čtyři lidé zemřeli v červenci a šest v srpnu. Podle předběžných statistik dopravní policie je počet obětí tragických havárií dvojnásobný oproti loňským prázdninám.

První tragická srpnová nehoda se stala v neděli 4. srpna, kdy zemřel jeden z řidičů při dopravní nehodě tří osobních automobilů na silnici I/35 u Mírova na Šumpersku. O dva dny později zemřela na Šumpersku cyklistka, podle policie upadla pod kola kolemjedoucího nákladního auta. Další neštěstí se stalo ve středu 21. srpna, kdy zemřel v okrajové části Olomouce při nehodě osobního automobilu jedenadvacetiletý muž.

Ve čtvrtek krátce po půl šesté ráno vyhasl na silnici mezi Přerovem a Troubkami život šestačtyřicetileté řidičky motocyklu, která se čelně střetla s osobním autem. Žena pravděpodobně nestihla předjížděcí manévr, policie žádá o spolupráci případné...

Nadcházející den při srážce s protijedoucím osobním vozidlem na silnici u Přerova-Henčlova zemřela šestačtyřicetiletá řidička motocyklu. Snažila se předjet nákladní automobil, ale manévr už nestihla bezpečně dokončit. V chatové oblasti na Šumpersku zemřel v sobotu 24. srpna cyklista, který havaroval na elektrickém kole. O den později se pak stala nehoda, kdy na silnici v okrajové části Lipníku nad Bečvou na Přerovsku zemřel řidič skútru, který havaroval a při pádu na zem utrpěl smrtelné zranění.

V srpnu se v kraji stalo 551 nehod, což je o 17 více než loni. Při nehodách bylo 13 lidí těžce zraněno, 160 lehce. Celková škoda byla vyčíslena na 35,15 milionu korun, což je pod ročním průměrem. Nejčastější příčinou nehod bylo nepřizpůsobení jízdy okolnostem, druhou nejčastější příčinou byla nepřiměřená rychlost. Nejtragičtějšími dny končícího měsíce byly pátek 16. srpna a úterý 20. srpna s 26 nehodami.

Statistiky nehod policie zpětně upravuje. Prověřování může například ukázat, že skutečnou příčinou úmrtí nebyla dopravní nehoda, ale zdravotní potíže řidiče. Dodatečně se naopak do počtu obětí připočítávají lidé, kteří zemřeli do 24 hodin po nehodě.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto poskytla Policie ČR

Štítky Doprava, statistika, nehoda, dopravní nehoda, tragická nehoda, úmrtí, Olomoucký kraj, Policie ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tragické prázdniny na silnicích: v Olomouckém kraji zemřelo deset lidí, dvakrát více než loni  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.