Počasí dnes20 °C, zítra14 °C
Středa 11. září 2024  |  Svátek má Denisa
Bez reklam

Na poslední chvíli. Banka zablokovala úvěr čtvrt milionu korun ženě, která naletěla kybernetickému šmejdovi

Obrovské štěstí měla čtyřiačtyřicetiletá žena ze Šumperska, která naletěla internetovému šmejdovi. Kvůli vidině výhodných investic na burze mu předala osobní údaje, na které si podvodník obratem vzal čtvrtmilionový úvěr. Banka naštěstí na poslední chvíli podezřelou transakci zablokovala.

Na policisty se obrátila žena ze Šumperska s podvodem ve výši dva tisíce korun. Mohla však přijít o mnohem víc.

"Oznamovatelka uvedla, že na počátku letošního června ji na internetu zaujala nabídka investování peněz na burze. Jakmile projevila zájem, telefonicky ji kontaktoval pracovník finanční skupiny a přesvědčil ji k počáteční investici dvou tisíc korun. Žena poslala nejen vklad, ale na pokyn poradce si nainstalovala do svého zařízení program pro vzdálený přístup AnyDesk a také mu poslala ofocený občanský průkaz," popsal mluvčí policie Libor Hejtman.

Podvodník toho okamžitě využil a za zády ženy si v bance založil účet a sjednal úvěr na 250 tisíc korun. Naštěstí k čerpání nedošlo. "Pracovnice banky ještě požádala ženu o potvrzení úvěru, ale ta o ničem nevěděla. Společně pak úvěr zrušili a nově zřízený účet zablokovali," potvrdil mluvčí policie.

Kriminalisté celý případ začali vyšetřovat pro úvěrový podvod a neoprávněný přístup k počítačovému systému a zásah do počítačového systému, pachateli hrozí až čtyři roky vězení.

Policie opět varuje
Nenechte se nalákat reklamami nabízející zhodnocení úspor investováním peněz na burze, do kyberměny nebo do akcií. Můžete snadno naletět. Buďte opatrní, ať se nestanete příští obětí podvodníka.

Klon účtu i paradoxní rady. Falešní bankéři obrali rozrušeného muže z Prostějovska o statisíce

Historka o žádosti o úvěr v Chomutově přesvědčila muže středního věku z Prostějovska o napadení jeho bankovního konta. Jednalo se ale o osvědčený scénář internetových podvodníků, kteří vystrašenou oběť zmanipulovali k zaslání stovek tisíc korun na...

Ohodnoť článek

Foto Denisa Albaniová

Štítky úvěr, podvod, šmejd, internet, investice, burza, okres Šumperk, peníze, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na poslední chvíli. Banka zablokovala úvěr čtvrt milionu korun ženě, která naletěla kybernetickému šmejdovi  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.