Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Středa 18. září 2024  |  Svátek má Kryštof
Bez reklam

Povodně mají v kraji první oběť. V Kobylé nad Vidnavkou policie našla tělo seniorky, kterou strhl proud

Povodně mají v Olomouckém kraji první oběť. V Kobylé nad Vidnavkou na Jesenicku dnes policisté našli tělo sedmdesátileté ženy z obce, kterou strhl proud. I nadále policie pátrá po dalších dvou mužích a jedné ženě, byli v autě, které v Lipové-lázních na Jesenicku skončilo v rozvodněné řece.

"Podařilo se nám nalézt pohřešovanou sedmdesátiletou ženu z Kobylé nad Vidnavkou. Bohužel bez známek života. Po dalších třech osobách, dvou mužích a jedné ženě, i nadále pátráme," potvrdil mluvčí policie Libor Hejtman.

V Kobylé nad Vidnavkou dobrovolní hasiči do bezpečí v prostorách kulturního domu evakuovali už v sobotu večer 22 důchodců včetně sedmdesátileté seniorky. Žena se v neděli ráno rozhodla odejít domů do patrového rodinného domu ležícího v blízkosti Vidnávky naproti kulturního domu. Voda opadávala, podle očitých svědků však přišla povodňová vlna. Během chvíle zaplavil dravý proud celou obec a zbořil i čelní stěnu jejího domu.

"Když přišla voda, naši chlapi se k ženě už nemohli dostat, voda lítala tryskem do vzduchu," řekl velitel dobrovolných hasičů Rudolf Palička.

VIDEO: Voda strhla na Jesenicku seniorku z rozbořeného domu. Policie propátrává okolí řeky

Jednou ze čtyř pohřešovaných osob v Olomouckém kraji v souvislosti s ničivými povodněmi je nadále i starší obyvatelka obce Kobylá na Vidnavkou, která zmizela v neděli ráno. Lidé ji viděli přes řeku Vidnávku v rozbořeném domě, kam se rozhodla vrátit...

Po seniorce pátrali policisté okamžitě po opadnutí vody, využili i čtyřkolky. Mrtvou ženu nakonec objevili zhruba dvacet metrů za domem, který rozbouřená Vidnávka strhla. Tělo zachytil plot. Společně se ženou se vrátil domů i její muž, v rozbořeném domě odmítl poté i záchranářský vrtulník. Až po opadnutí vody jej přes lano z domu vytahovali hasiči. Podle starostky obce Miroslavy Rybárikové našel zázemí v místním domově pro seniory.

V Olomouckém kraji se pohřešují ještě dva muži a jedna žena. Zůstali v autě, které v sobotu v Lipové-lázních na Jesenicku strhl proud rozbouřeného Staříče. Pátrání je zatím neúspěšné. Jednomu muži se z auta podařilo dostat ven.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto poskytl Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky oběť, povodně, seniorka, žena, proud, neštěstí, Kobylá nad Vidnavkou, policie, pátrání, Olomoucký kraj, okres Jeseník, Vidnávka, Staříč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Povodně mají v kraji první oběť. V Kobylé nad Vidnavkou policie našla tělo seniorky, kterou strhl proud  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.