Počasí dnes18 °C, zítra17 °C
Pátek 27. září 2024  |  Svátek má Jonáš
Bez reklam

V Hanušovicích v noci hořela skládka zničených věcí ze zatopených domů. Požár už je pod kontrolou

V Hanušovicích na Šumpersku, které o víkendu zdevastovala povodňová vlna, začala v noci na dnešek hořet skládka zničených věcí, které lidé vyvezli ze zatopených domů. Hasiči mohutný požár rychle zlikvidovali. Škody nebudou velké, zraněn nebyl nikdo.

V Hanušovicích na Šumpersku, které o víkendu zdevastovala povodňová vlna, propukl v noci na dnešek obrovský požár materiálu, který byl určený k odvozu a recyklaci. Jednalo se o tuny zničených věcí, které lidé vyvezli z vytopených domů. Hasiči z Hanušovic, Bratrušova, Šumperka a dobrovolníci dostali plameny rychle pod kontrolu.

"Hasiči byli výborní při povodních a teď nám pomohli znovu. Bagrista z Kloboucké lesní bagrem rozvážel hořící materiál, aby se dal oheň vůbec uhasit. Jinak by hromada hořela asi týden. Teď je už požár uhašený a můžeme se věnovat dalším důležitým věcem," oddechl si dnes dopoledne starosta Hanušovic Marek Kostka (Generace Y). 

Hořet začalo kolem druhé hodiny ráno na místě, které je vyhrazené a má povolení pro ukládání věcí z vytopených domů. Odtud se zničené věci odváží k recyklaci.

Ve městě dál pokračují vyklízecí práce po ničivé povodni, která se Hanušovicemi prohnala. Ochranná hráz řeky Moravy se minulou neděli na jednom místě protrhla a na druhém přetekla, což mělo za následek obrovskou přívalovou vlnu. Škody na majetku jdou do desítek milionů korun. Někteří lidé měli v domech přes metr vody, zničený je jeden most, chodníky, úseky některých silnic a všechna hřiště. Stále pokračuje dobročinná sbírka na pomoc Hanušovicím.

Zničené Hanušovice volají o pomoc. Město vyhlásilo sbírku, škody po záplavách jsou obrovské

Město Hanušovice na Šumpersku, ve kterých žije zhruba 2900 lidí, vyhlásilo na pomoc místním obyvatelům po katastrofických záplavách veřejnou sbírku. Peníze pomohou opravit i zcela zničenou městskou infrastrukturu. Škody jsou enormní a město má...

Ohodnoť článek

Foto poskytlo město Hanušovice

Štítky Hanušovice, povodně, záplavy, požár, skládka, plameny, okres Šumperk, Bratrušov, Šumperk, materiál, řeka Morava, recyklace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hanušovicích v noci hořela skládka zničených věcí ze zatopených domů. Požár už je pod kontrolou  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.