Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Pátek 27. září 2024  |  Svátek má Jonáš
Bez reklam

Šternberk věnuje zaplaveným obcí půl milionu korun. Pomoc pošle do Litovle, Hanušovic a Mikulovic

Městské zastupitelstvo ve Šternberku na Olomoucku jednomyslně schválilo částku půl milionu korun na pomoc zaplaveným obcím v kraji. Peníze půjdou do Litovle, Hanušovic a Mikulovic. Nedávné povodně způsobily mnohamiliardové škody.

"Město Šternberk schválilo finanční pomoc ve výši 500 tisíc korun pro obce Olomouckého kraje nejvíce zasažených zářijovými povodněmi. Finanční pomoc schválili zastupitelé města Šternberka jednomyslně na veřejném zasedání ve středu," potvrdila mluvčí šternberské radnice Irena Černocká.

Rozdělení pomoci starosta Stanislav Orság (ODS) dohodl s představiteli Olomouckého kraje a starosty postižených obcí. Sto tisíc korun poputuje do Litovle a po dvou stech tisíc do Mikulovic na Jesenicku a Hanušovic na Šumpersku.

"Vyzýváme všechny, kdo mohou, aby se také zapojili a podpořili ty, kteří se musí vypořádat s následky povodní. Ať už finančním darem, materiální pomocí nebo dobrovolnictvím, každý příspěvek má smysl," vyzvala mluvčí radnice.

Povodně, které se předminulý víkend prohnaly Českem, způsobily největší škody na Jesenicku, části Šumperska a na Litovelsku. Podle hejtmana Josefa Suchánka (STAN) půjdou škody jen na komunikacích do miliard korun. 

Náročný úklid zdaleka nekončí. Oblasti zdevastované povodněmi dál potřebují pomoc dobrovolníků

V oblasti zasažené ničivými povodněmi na severu Olomouckého kraje pracovalo v průběhu uplynulého víkendu mnoho stovek dobrovolníků a přispěli k prvotnímu odklízení následků živelné pohromy. Pomoc při obnově Šumperska a Jesenicka je ale stále...

Ohodnoť článek

Foto poskytl Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky povodně, pomoc, peníze, Olomoucký kraj, Šternberk, Litovel, Hanušovice, Mikulovice, okres Jeseník, okres Šumperk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šternberk věnuje zaplaveným obcí půl milionu korun. Pomoc pošle do Litovle, Hanušovic a Mikulovic  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.