Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Středa 9. října 2024  |  Svátek má Štefan / Sára
Bez reklam

Mezi oběťmi povodní v Polsku je česká občanka. Mohlo by jít o ženu z auta, které na Jesenicku strhl proud

Policie má stopu k jedné z pohřešovaných osob, které zůstaly v autě strženém prudkým proudem během záplav na Jesenicku. Jde o ženu, o nálezu jejího těla v Polsku informovala tamní vláda. Policisté z Olomouckého kraje již totožnost ženy ověřují.

Po včerejším jednání polské vlády premiér Donald Tusk uvedl, že mezi devíti oběťmi zářijových povodní v Polsku je patrně také česká občanka. "Mezi těmito devíti je s největší pravděpodobností jedna česká občanka, která zahynula ještě na české straně," uvedl Tusk. 

Stopu již prověřuje česká policie. "Od polských kolegů jsme získali informaci o nálezu těla. V tuto chvíli prověřujeme, zdali by se nemohlo jednat o jednu z pohřešovaných osob, po kterých pátráme od zářijových povodní na Jesenicku. Aktuálně nemáme k případu více informací, jakmile to okolnosti dovolí, budeme informovat," potvrdila mluvčí policie v Olomouckém kraji Miluše Zajícová.

Před jedenácti dny strhl rozbouřený potok na Jesenicku auto, tři lidé jsou stále nezvěstní

V sobotu 14. září odnesl rozvodněný potok Staříč v Lipové-lázních na Jesenicku osobní auto se čtyřčlennou osádkou, uniknout se podařil jedinému člověku, zničené auto se našlo o dva dny později prázdné. Po třech lidech pátrají policisté i ve...

Zářijové povodně mají v Olomouckém kraji již jednu potvrzenou oběť. V Kobylé nad Vidnavkou na Jesenicku záplavy nepřežila sedmdesátiletá žena. Seniorku dobrovolní hasiči včas evakuovali do bezpečí, druhý den ráno však žena z evakuačního centra odešla a vrátila se domů. Vzápětí část domu strhla rozvodněná Vidnávka. Po seniorce pátrali policisté ihned po opadnutí vody, v hůře přístupném terénu využili čtyřkolky, nalezena byla až po několika dnech nedaleko bydliště.

Další tři lidé zmizeli v Lipové-lázních na Jesenicku poté, co jejich osobní auto v sobotu 14. září smetl rozbouřený Staříč. Staříč se vlévá do Bělé, která teče do Polska. Auto s posádkou spadlo do řeky dopoledne, kdy se začaly na severu Olomouckého kraje rozvodňovat toky po extrémních deštích. Jednomu pasažérovi se podařilo dostat na břeh, další tři ve vozidle zůstali. Po posádce začali okamžitě pátrat přivolaní vodní záchranáři, ale marně.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto poskytl Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky povodně, oběť, žena, tělo, totožnost, policie, okres Jeseník, Polsko, Olomoucký kraj, Donald Tusk, Staříč, Vláda Polské republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mezi oběťmi povodní v Polsku je česká občanka. Mohlo by jít o ženu z auta, které na Jesenicku strhl proud  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.