Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Středa 9. října 2024  |  Svátek má Štefan / Sára
Bez reklam

Kvůli podezřelé zakázce město Hranice odstavilo ředitele technických služeb. Případ již prověřuje policie

, aktualizováno před hodinou

Kvůli podezřelé veřejné zakázce město Hranice odstavilo ředitele místních technických služeb a celý případ předalo policii. Radnice zároveň ve firmě nařídila interní kontrolu. O jakou zakázku jde, město neuvedlo, ani stanovisko ředitele není zatím k dispozici.

"Město Hranice podalo podnět na státní zastupitelství k prošetření okolností veřejné zakázky obchodní společnosti EKOLTES Hranice. Z tohoto důvodu byl řediteli pozastaven výkon funkce. Do prošetření případu nemůžeme poskytovat další informace. Z těchto důvodů město Hranice také zahájí v této společnosti interní kontrolu," potvrdil mluvčí radnice v Hranicích na Přerovsku Petr Bakovský.

Ekoltes Hranice je městská společnost, která se stará o veškeré komunální služby, jako jsou například odpady, úklid, parkování, zeleň, veřejné osvětlení, pohřebnictví nebo plovárna a koupaliště. Podle výroční správy byly investice společnosti v loňském roce téměř 60 milionů korun. Firma s více než stovkou zaměstnanců dosáhla tržeb ve výši 139 milionů korun. 

Ředitel Ekoltesu Jakub Horák nechtěl celou věc moc komentovat. "Nyní se k věci nebudu vyjadřovat," sdělil akorát. Podezřelá veřejná zakázka se podle neoficiálních informací pohybuje v řádech milionů korun a ředitel podle všeho pochybení odmítá. Firma má v současné době dočasně pověřené nové vedení.

"Vždy jsem chtěl směřovat svým osobním rozvojem, znalostmi a vědomostmi k všeobecnému prospěchu lidí v mém okolí. Jako rodilý Hraničák vidím právě v naší společnosti příležitost tyto své cíle naplňovat a spolu s obyvateli našeho města zlepšovat prostředí, ve kterém žijeme," uvedl Horák v minulosti.

Nejen korupční kauza Autostráda. Pochybnosti provázejí i některé další opravy silnic v Olomouckém kraji

V korupční kause Autostráda mafie politiků, úředníků a stavebních firem ohýbala dopravní zakázky v regionu, a vydělávala tak miliony. Policie zadokumentovala desítku ošizených oprav. Pochybnosti se však objevují také u některých dalších silnic v...

Ohodnoť článek

Foto poskytl Ekoltes

Štítky policie, veřejná zakázka, vyšetřování, škoda, technické služby, EKOLTES Hranice, Hranice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli podezřelé zakázce město Hranice odstavilo ředitele technických služeb. Případ již prověřuje policie  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.