Počasí dnes12 °C, zítra13 °C
Pátek 11. října 2024  |  Svátek má Andrej
Bez reklam

VIDEO: Benny, kterého někdo postřelil a pohřbil, je hvězdou dobročinného klipu. Policie už má stopy k pachateli

Pejsek Benny, kterého někdo na začátku února u Libiny na Šumpersku postřeleného pohřbil zaživa, se stal hvězdou dobročinného klipu. Zbídačený pes přežil zahrabaný v hlíně několik dní, než ho našli svědci. Policie už má podle některých informací stopy k pachatelům této otřesné události.

Čtyřletého Bennyho se někdo na začátku února v Libině na Šumpersku výstřely do hlavy pokusil usmrtit a zvíře pak zahrabal. Podle veterinářů byl pes v hrobě dva až tři dny, nakonec ho našel náhodný kolemjdoucí. Pes měl zkrvavenou tlamu, z očí mu tekla krev a nebyl schopný chodit. V hlavě a těle měl několik diabolek a otoky na krku, jak ho někdo uvázal, aby ho mohl zastřelit. Na stranách jeho hrobu byly jasně vidět otisky drápů, jak se Benny hrabal ven.

Benny se nyní stal hvězdou dobročinného klipu, který provází charitativní sbírku ve prospěch útulků v České republice. Sbírku pořádá spolek Běhejme a pomáhejme útulkům. Kromě Bennyho v klipu účinkuje také další týraný pes Blade.

"Jde o sbírku pro psí a kočičí útulky, ale i pro zařízení pomáhající týraným koním, hospodářským zvířatům a dalším. Bennyho postřelili a pak zakopali zaživa. Blada zavřeli v opuštěným bytě a odsoudili k vyhladovění. Benny ani Blade to nevzdali. Měli vůli žít. A měli štěstí na lidi, kteří mají dobré srdce. Díky útulkům získali azyl, péči a snad i víru v nový domov," uvedl spolek.

Pejsek Benny z Libiny, kterého někdo pohřbil zaživa, začal vidět a slyšet. Zotavuje se v náhradní péči

Pejsek Benny, kterého někdo před dvěma měsíci poblíž Libiny na Šumpersku postřeleného pohřbil zaživa, začal vidět a slyšet. Zbídačený pes přežil zahrabaný v hlíně několik dní, než ho našli svědci. Celý případ vyšetřuje policie, výsledky zatím...

Případ Bennyho od počátku vyšetřuje policie, který provedla domovní prohlídky a řadu výslechů. Výsledky vyšetřování však policie zatím oficiálně nesdělila.

Celého případu se ujal renomovaný právník Robert Plicka, přezdívaný jako advokát zvířat. "Policie vyhověla většině našich podnětů v rámci našeho trestního oznámení. Naše advokátní kancelář ve spolupráci s Hlasem zvířat a Unií práv zvířat nashromáždila řadu důkazů, aby mohlo být zahájeno trestní stíhání. Věříme, že pokud bude policie postupovat správně, bude v nejbližší době zahájeno," sdělil advokát Plicka.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto poskytli Unie práv zvířat/Diana Šlechtová, Běhejme a pomáhejme útulkům

Štítky Benny, pes, pohřeb, týrání, střelba, hlína, hrob, policie, Česko, okres Šumperk, Libina, sbírka, klip, stopa, pachatel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Benny, kterého někdo postřelil a pohřbil, je hvězdou dobročinného klipu. Policie už má stopy k pachateli  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.