Počasí dnes12 °C, zítra13 °C
Pátek 11. října 2024  |  Svátek má Andrej
Bez reklam

TIP NA VÍKEND: Tradiční výlov Hradeckého rybníka ovládne Tovačov. Na prodej budou živé ryby

Tovačov na Přerovsku o víkendu opět ovládne vyhledávaný a populární slavnostní výlov zdejšího Hradeckého rybníka. Rybáři očekávají, že v sítích zůstane až 600 metráků ryb, část z nich bude přímo na místě k prodeji. Zahraje kapela Šediváci, na programu jsou i atrakce pro děti.

Výlov na hrázi Hradeckého rybníka v Tovačově na Přerovsku začne v sobotu 12. října v 8:30 a pokračuje i v neděli 13. října. Na programu jsou ochutnávka rybích specialit, prodej živých ryb a atrakce pro děti. K poslechu bude hrát kapela Šediváci.

S jednou přestávkou výlovy v Tovačově probíhají od roku 1958. "Lidé a veřejnost budou mít příležitost vidět, jak probíhá klasický výlov a kolik úsilí stojí chov ryb. Trvá to tři až čtyři roky, než takový kapr vyroste. Když se ryba krmí více roků, je kvalitnější, zvlášť když se sama krmí přirozenou potravou," láká Jiří Zahradníček z Rybářství Tovačov.

V nabídce budou hlavně kapr a také amur a tolstolobik, rovněž některé dravé ryby, jako jsou štika, sumec nebo candát. "Snažíme se nabídnout také pstruha z umělého chovu, který se tedy chová na granulích," podotkl Zahradníček. 

V Tovačově rybáři každoročně vyloví 650 metráků ryb, sto metráků již odlovili v minulých dnech pro zarybňování a pro přípravu pochoutek pro návštěvníky víkendového výlovu. "Málokde nenajdete v nabídce šest druhů ryb na jednom místě," upozornil Zahradníček.

Ceny za živé ryby budou stejné jako loni, 115 až 120 korun za kapra a 130 za amura.

U Olomouce operuje nejsilnější traktor v Česku. Díky pásovému podvozku je šetrný k půdě a umí sám zatáčet

Zemědělci na Olomoucku na podzimní práce a orbu nasadili nejsilnější traktor v Česku, který je díky pásovému podvozku nebývale šetrný k půdě. Pole tak déle udrží vodu a živiny a rostliny mají lepší podmínky k růstu. Obří Quadtrac 715 navíc zastane...

Ohodnoť článek

Foto poskytlo Městské informační centrum Přerov

Štítky tip na víkend, výlov, ryby, Tovačov, rybník, okres Přerov, Jiří Zahradníček, kapr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIP NA VÍKEND: Tovačov ovládne tradiční výlov Hradeckého rybníka. Na prodej budou živé ryby  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.