Počasí dnes15 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 17. října 2024  |  Svátek má Hedvika
Bez reklam

Starší soused neotvíral. Do domu na Prostějovsku vnikli kvůli záchraně policisté

Informace od pozorné sousedky přispěla k pomoci pro staršího muže, kterého postihla vážná zdravotní indispozice v domě v malé obci na Prostějovsku. Policejní hlídka se dokázala dostat do obydlí a muži poskytnout prvotní ošetření. Na místo poté dorazila posádka zdravotnické záchranné služby.

Starší muž se za chůze zhroutil u přerovského nádraží. Strážníci mu zachránili život

Rychlou a profesionální první pomocí dokázali přerovští strážníci zachránit život staršího muže, který zkolaboval na ulici poblíž vlakového nádraží. K pěší hlídce se připojili jejich kolegové, kteří přivezli takzvaný automatizovaný externí...

Ve středu dopoledne telefonovala na policii žena ze Stařechovic na Prostějovsku s tím, že má obavu o život a zdraví svého staršího souseda. Ten na klepání a bouchání do dveří nereagoval a neotvíral. „Na místo byla ihned vyslána hlídka policistů, která oknem uviděla muže ležícího na podlaze v jedné z místností domu. Okna a vstupní dveře byly uzamčené, ale policistům se podařilo dostat přes dvůr a nezabezpečenými zadními dveřmi do domu,“ vylíčila policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Policisté podle mluvčí profesionálně zužitkovali znalosti první pomoci, muže neprodleně uvedli do stabilizované polohy a čekali na příjezd záchranářů. „Nalezený muž byl ve vážném zdravotním stavu, po zajištění byl transportován na urgentní příjem prostějovské nemocnice,“ uvedl mluvčí Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje Břetislav Bolard.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stanislav Heloňa

Štítky Zdraví, nemoc, záchrana, pomoc, Policie ČR, Prostějov, Zdravotnická záchranná služba, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Starší soused neotvíral. Do domu na Prostějovsku vnikli kvůli záchraně policisté  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.