Počasí dnes15 °C, zítra15 °C
Pondělí 21. října 2024  |  Svátek má Brigita
Bez reklam

Letiště v Bochoři ovládne mohutné armádní cvičení. Zúčastní se až devět stovek českých a německých vojáků

Až do začátku listopadu bude na letišti v Bochoři u Přerova probíhat rozsáhlé armádní cvičení zaměřené na logistiku, přesun jednotek a vybudování polního kempu. Zúčastní se ho až devět stovek českých a německých vojáků, pohyb armádních vozidel může přechodně zkomplikovat dopravu na střední Moravě.

"Na letišti v Přerově, kde se uskuteční hlavní část cvičení, vybudují vojáci z Rakovníka stanový kemp nazvaný Staging Area, tedy ubytovací stany, hlavní místo velení, polní kuchyni, jídelní stany, hygienické zázemí, ošetřovnu, rozlehlé parkoviště, prostor pro doplnění pohonných hmot nebo místo pro cvičné uložení munice. Po celou dobu budou vojáci prostor také střežit," uvedla Ivana Navrátilová z tiskové oddělení ministerstva obrany.

Veškerou techniku bude armáda přesunovat po silnicích a po železnici, cvičení se zúčastní až 900 vojáků německé a české armády s přibližně 400 kusy techniky. "Přesuny německých i českých ozbrojených sil po území České republiky budou doprovázet a zabezpečovat příslušníci Vojenské policie v součinnosti s cvičícími jednotkami zabezpečení přeprav. V průběhu cvičení mohou nastat lokální dopravní omezení, zejména v oblastech Kroměříž, Přerov a na dálnici D1. Tato omezení by však neměla zásadně narušit plynulost dopravy," ubezpečila Navrátilová.

Problém s podložím i asfaltem. Oprava silnice na Přerovsku nabrala několikatýdenní zpoždění

O takřka dva měsíce se vlivem nepříznivého počasí i neočekávaných komplikací spojených se stavem podloží prodloužil termín rozsáhlé rekonstrukce silnice II. třídy v přerovské místní části Kozlovice. Frekventovaný tah prochází opravou více než čtvrt...

Logistické cvičení Strong Pegasus 2024 začne dnes 21. října a potrvá do 1. listopadu. Má za úkol ověřit schopnosti Praporu podpory nasaditelných sil Rakovník ve spolupráci s německým logistickým praporem Logistic Battalion 163 RSOM. 

V rámci nácviku jsou naplánovány například letecký transport německých sil na letiště Sedlec-Vícenice, železniční přepravy do stanice Kroměříž a po silničních komunikacích, které budou využívat Pozemní síly Armády České republiky. Jednotky tak budou plnit roli zákazníků, jimž budou české i německé cvičící síly poskytovat logistické zabezpečení.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto poskytlo Letiště Přerov

Štítky cvičení, logistika, armáda, doprava, komplikace, Bochoř, letiště, Přerov, Kroměříž, Armáda České republiky, Ministerstvo obrany České republiky, dálnice D1

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letiště v Bochoři ovládne mohutné armádní cvičení. Zúčastní se až devět stovek českých a německých vojáků  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.