Počasí dnes16 °C, zítra15 °C
Neděle 27. října 2024  |  Svátek má Šarlota / Zoe
Bez reklam

Blíží se Dušičky, strážníci se více zaměří na hřbitovy. Olomoucká MHD posílí provoz do Neředína

Blíží se Dušičky, strážníci v Olomouci se proto více zaměří na hřbitovy a veřejný pořádek. Lidé se musí připravit na dopravní komplikace, městští policisté proto vyzývají, aby raději využili MHD. Dopravní podnik potvrdil, že o prodlouženém víkendu posílí provoz tramvají do Neředína.

"Během nadcházejícího období budou strážníci Městské policie Olomouc dohlížet na veřejný pořádek nejen u centrálního hřbitova v Neředíně, ale i u ostatních městských hřbitovů. Samotné opatření ze strany Městské policie Olomouc začne v pátek. Návštěvníkům hřbitovů městská policie doporučuje, aby kvůli možným dopravním komplikacím a omezeným parkovacím místům využili k cestám na hřbitovy městskou hromadnou dopravu," nabádá mluvčí Městské policie Olomouc Petr Čunderle.

Olomoucký Dopravní podnik potvrdil, že MHD posílí. "Vzhledem k očekávané zvýšené frekvenci cestujících na Neředín budou od soboty do pondělí na lince číslo 2 nasazeny spřažené soupravy. Na linku číslo 7 budou přednostně vypraveny tříčlánkové nízkopodlažní tramvaje," sdělila mluvčí Dopravního podniku města Olomouce Anna Sýkorová.

Lidé, kteří se i přesto na hřbitov vypraví autem, by měli respektovat pokyny strážníků a dopravní značení. "Dále by návštěvníci neměli zapomínat, že jejich vozidlo není trezor. Věci zanechané ve vozidlech jsou pro zloděje velmi lákavou kořistí," varoval mluvčí strážníků. Doporučuje dávat pozor také přímo na hřbitově, kdy zloději mohou využít nepozornosti návštěvníků a ukrást cennosti z odložených tašek a kabelek u hrobů.

Dušičky a Halloween jsou tady. Olomoucká zoo chystá Strašidelný týden, Pevnost poznání setkání s duchy

Na oblíbený Strašidelný týden se chystá olomoucká zoo, Večer duchů vypukne na Svatém Kopečku v sobotu a promění zoo v nevšedně vyzdobené místo plné nejrůznějších bytostí, světel, vydlabaných dýní a strašidel. V pátek a v sobotu je na programu také...

"Na závěr také doporučujeme sledovat otevírací dobu centrálního hřbitova v Neředíně, která je do 20:00 hodin, aby nedocházelo k již tradičním telefonátům na tísňovou linku městské policie s tím, že někdo zůstal na hřbitově uzamčený," dodal Čunderle.

Památka zesnulých, lidově Dušičky, jsou svátkem, který se slaví 2. listopadu. Jedná se o den, kdy lidé vzpomínají na zemřelé a modlí se za jejich duše. Tento svátek má kořeny v křesťanské tradici, ale slaví se i v jiných kulturách po celém světě.

Ohodnoť článek

Foto poskytla Městská policie Přerov

Štítky Dušičky, Památka zesnulých, doprava, komplikace, parkování, krádež, zloděj, varování, hřbitov, Neředín, městská hromadná doprava, Olomouc, obecní policie, dopravní společnost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Blíží se Dušičky, strážníci se více zaměří na hřbitovy. Olomoucká MHD posílí provoz do Neředína  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.