Počasí dnes16 °C, zítra14 °C
Pondělí 28. října 2024  |  Svátek má Státní svátek
Bez reklam

Pro lepší komfort pod sjezdovkou. Skiareál Hlubočky u Olomouce chystá rozšíření parkovací plochy

Důležité navýšení komfortu pro příznivce zimních radovánek na zasněženém svahu připravuje Ski areál Hlubočky u Olomouce, který počítá s rozšířením parkovací plochy. Součástí díla bude i řešení regulovaného odtoku vody včetně vybudování zadržovacího objektu. Provozovatel střediska doufá, že se práce podaří uskutečnit ještě před blížící se sezonou.

Za příznivého zimního počasí míří do příměstského lyžařského skiareálu Hlubočky mnoho dospělých i malých návštěvníků, kteří chtějí využít svahu nedaleko krajského města k oblíbeným sportovním aktivitám. Středisko investovalo do posílení zasněžování a v plánu je také úprava kapacity parkoviště, které by se mělo zvětšit o několik desítek stání. Pro tento záměr získalo společné povolení, které se zabývá současně územním rozhodnutím a stavebním povolením.

Po špatné zimě lyžařské areály v Jeseníkách investují hlavně do zasněžování, skipasy nezdražují

Do zasněžovacího systému, ale i vleků či komfortu pro lyžaře investovaly letos lyžařská střediska v Jeseníkách. Po loňské špatné zimě, která sezonu ukončila na většině míst až o měsíc dříve, však investic není tolik jako v předchozích letech. Ceny...

Pro uživatele areálu bude viditelná změna v rozšíření parkoviště, zpevněnou plochu bude podle dokumentace tvořit živičný recyklát na podkladu z drceného betonu. Podle provozovatele Skiareálu Hlubočky Michala Stojmenova bude mít parkovací plocha po úpravě kapacitu okolo 250 míst.

Druhým stavebním objektem záměru je úprava zajišťující požadované parametry odtoku srážkových vod. Podél východní hranice dotčeného pozemku bude vytvořený průleh s drenážní trubkou, kvůli zdržení odtoku vod je součástí projektu i vytvoření retenčního prostoru o objemu 292 metrů krychlových, který zajistí regulaci odtoku na maximální hodnotu 15 litrů za sekundu. „Tato část už se návštěvníků příliš netýká, jde zejména o ochranu komunikace, která vede pod areálem. Jedná se o odvodnění pásu, kde probíhá zasněžování. Parkoviště bude hotové rychle, složitější částí je odvodnění ploch. Oboje ale chceme udělat zároveň,“ komentoval Stojmenov.

Zda se větší parkoviště podaří nachystat už na zimní sezonu 2024/2025 ještě není jasné. „Problém je v tom, že firmy jsou strašlivě vytížené. Nevíme, jestli to stihneme letos, ale budeme se snažit. Pokud nám to dovolí počasí a podaří se nám domluvit zhotovitele,“ doplnil provozovatel střediska v Hlubočkách.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stanislav Heloňa

Štítky Lyžování, Ski areál, sjezdovka, investice, parkoviště rozšíření parkoviště, Hlubočky, Olomouc, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pro lepší komfort pod sjezdovkou. Skiareál Hlubočky u Olomouce chystá rozšíření parkovací plochy  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.