Počasí dnes16 °C, zítra14 °C
Pondělí 28. října 2024  |  Svátek má Státní svátek
Bez reklam

Prostějov chystá dražbu deseti aut, které nechalo odtáhnout z ulici. Vyvolávací cena je dva tisíce korun

Město Prostějov chystá další dražbu vozidel odtažených z ulic. V nabídce jsou hlavně Škody, nechybí však ani WV, Mazda, Citroen, Nissan nebo Opel. Vyvolávací cena je dva tisíce korun, dražba se uskuteční na konci listopadu.

Veřejnou dražbu odtažených vozidel schválili prostějovští radní. "Vyvolávací cena za osobní vozidlo je 2000 korun a minimální výše příhozu je 100 korun. Celkem se jedná o 10 vozidel, která byla odtažena z pozemních komunikací z důvodu propadlé STK více než 6 měsíců," potvrdil náměstek primátora Prostějova pro oblast komunálních služeb Jiří Pospíšil (Pévéčko). 

Dražba se uskuteční 28. listopadu v sídle společnosti PV Recyklace ve Vrahovické ulici v Prostějově. "Stanoveny jsou již také prohlídky vozidel, a to na 29. 10., 12. 11. a 26.11. vždy od 13:00 do 13:30 hodin. Sraz účastníků prohlídky a dražby je ve 12:45 hodin v místě uložených vozidel," upřesnil náměstek. Podmínkou účasti na dražbě a prohlídce vozidel je užití vlastní výstražné vesty a podpis protokolu o poučení o bezpečnosti práce. Zaplacení dražební jistoty není potřeba.

Vozidla se budou dražit samostatně. "Vozidla jsou bez technických průkazů a klíčů. Vydražitel obdrží ve lhůtě do tří dnů ode dne dražby od dražitele pro potřeby registrace vozidla Potvrzení o přechodu vlastnictví dražbou," dodal Pospíšil.

Je libo Opel Astra za dva tisíce pět set korun? Prostějov poprvé dražil vraky aut odtažených z ulic

Šest automobilů odtažených z prostějovských ulic si dnes pořídili noví majitelé na historicky první dražbě tohoto typu ve městě. Všechny nepojízdné vraky bez papírů a klíčů se prodaly od více než dvou do pěti tisíc korun. Dražby se zúčastnilo osm...

Přehled odtažených vozidel včetně fotodokumentace je k dispozici také na webových stránkách města Prostějova v kolonce Vozidla s propadlou TK - odtažená - Prostějov. Vlastníci odtažených aut mohou provedení dražby nebo ekologické likvidace vozidel zabránit tím, že si své vozidlo vyzvednou v areálu společnosti PV Recyklace. Podmínkou je zaplacení za odtah a parkování.

Jaká auta se budou dražit
Škoda Felicia, RZ: 1M6 8647
VW Bora, RZ: 3M8 2222
Škoda Fabia, RZ: 1M5 1308
Mazda, RZ: 1B6 7352
Citroën Xsara, RZ: 1M8 2534
VW Passat, RZ: 9B5 1626
Škoda Felicia, RZ: 4M9 2148
Škoda Octavia, RZ: 3M1 2233
Nissan Micra, RZ: LDE52VEH
Opel Astra: RZ: 4M6 1452 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto poskytlo město Prostějov

Štítky dražba, vrak, auto, vyvolávací cena, odtah, doklad, Prostějov, Jiří Pospíšil, Škoda Felicia, Mazda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prostějov chystá dražbu desítky vozů, které nechalo odtáhnout z ulici. Vyvolávací cena je dva tisíce korun  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.